Museu del Joguet de Catalunya a Figueres estrena Nou Web

nou-web-mjcf-figueres-2018

En el marc de la celebració del trenta-cinquè aniversari del museu, ens plau presentar-vos el nou web del Museu del Joguet de Catalunya a Figueres, disponible a l’adreça habitual: www.mjc.cat.

Els usuaris i els visitants hi podran trobar informació del museu, a més de recursos i continguts exclusius. Amb la voluntat d’oferir una navegació intuïtiva, accessible i atractiva, el web s’ha desenvolupat amb un disseny adaptatiu, pla i funcional que permet accedir-hi des de qualsevol dispositiu. Presenta versions en català, castellà, anglès, francès i xinès i inclou informació sobre les exposicions, les activitats i l’oferta pedagògica, a més de continguts exclusius sobre la col·lecció, amb un recorregut pels àmbits de l’exposició permanent i les obres destacades, entre altres.

Els usuaris podran consultar, també, una exposició en línia, que properament es complementarà amb una altra. A l’apartat sobre el Centre de Documentació i Arxiu hi ha disponible la Petita guia del Museu i una publicació abreujada de l’àmbit Els vint primers anys de Salvador Dalí. Completen el web informació sobre l’edifici, l’organització del Museu i la Fundació, entre altres, així com les diverses formes de col·laboració. Finalment, al blog, els usuaris hi podran trobar informació sobre les tasques i el funcionament del museu per dins.

Aquest nou web substitueix l’anterior, desenvolupat l’any 2005 i que constituí una important novetat, atès que incorporava jocs en línia elaborats a partir de peces de l’exposició permanent del Museu, així com la visita virtual. Els jocs en línia van ser programats amb l’aplicació multimèdia Flash, una aplicació que ja no és operativa en dispositius portàtils i que ben aviat els navegadors més usats deixaran de suportar. Per aquest motiu ja no estaran disponibles al nou web, però se’n podrà seguir gaudint durant la visita al museu, atès que formaran part del recorregut de l’exposició permanent. Durant l’any 2017 l’antic web, actualitzat amb tecnologia adaptativa, va rebre 27.500 visites dels cinc continents i quasi la meitat dels usuaris ho van fer mitjançant dispositius portàtils.2-nou-web-mjcf-figueres-2018