“No ens ha quedat altra opció que traslladar les nostres instal·lacions”

butterfly_park

El Butterfly Park d’Empuriabrava ha publicat un comunicat en el qual explica que la construcció de la nova rotonda ha reduït l’aparcament i per tant “oferir un servei adequat als nostres clients”

“Ens ha arribat el moment de marxar i buscar un altre lloc en un municipi proper que ens pugui proporcionar un futur, perquè no ens queda cap altra remei”. D’aquesta manera, comença un comunicat que el Butterfly Park d’Empuriabrava ha emès per explicar que tenen previst traslladar-se i engegar un projecte de cara l’any 2018. De moment, no s’ha fet públic el municipi però podria tractar-se de Roses. El motiu d’aquesta decisió és la construcció de la rotonda a l’antiga carretera d’Empuriabrava a càrrec de la Diputació de Girona. Segons han explicat des de la direcció del parc, el projecte de la rotonda ha suposat l’expropiació de  més de 500m2 de la zona d’aparcament dels visitants del parc.
“D’aquesta manera limiten l’entrada de turismes i autocars escolars que visiten el parc durant tot l’any. Després de mesos d’al·legacions, encara estem a l’espera de que les entitats públiques responsables ens sàpiguen justificar les descomunals dimensions d’aquesta rotonda, pressupostada amb més de 200.000 euros de diners públics”, han dit des del centre, tot afegint: “A causa de les reduïdes dimensions del pàrquing a conseqüència del projecte de la macrorotonda, ens impedeix oferir un servei adequat d’aparcament als nostres clients. No ens ha quedat cap altra opció que la de plantejar-nos i dur a terme el trasllat de les nostres instal·lacions a un espai nou on poder acollir als milers de visitants que vénen a gaudir del Butterfly Park. Des del 2015 estem intentant poder comunicar-nos amb l’administració referent al tema de la rotonda sense cap mena de resposta. Tot això ens porta a obrir camí a un nou projecte previst per l’any 2018. Després de tot l’esforç d’aquests vint anys per poder arribar fins aquí, és una pena haver d’anar-se’n per un futur inviable en la nova situació que es troba el parc”.

La rotonda de Castelló d’Empúries es troba a la cruïlla a tocar de la Mugueta que connecta el nucli de Castelló amb Empúriabrava i amb la C-260, en mig del corredor ecològic que uneix els dos polígons del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà (PNAE).

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista