No hi ha acord i la vaga d’escombraries es manté per aquest dimarts al vespre

fisersa-ecoservei-figueres-nov-2016

Aquest dilluns, s’ha dut a terme una nova mediació entre el comitè de vaga d’Ecoserveis format per la representació sindical majoritària (COBAS i CCOO) i la direcció de l’empresa i no s’ha arribat a cap acord. La vaga es manté per demà dimarts, 20 de desembre, a les 21,30 h.

Segons el secretari general de la Federació de Serveis Privats de CCOO a Girona, Pau Gálvez, el principal escull pel qual no s’ha arribat a un acord és que l’empresa no havia “donat seguretat pel que fa als drets laborals dels 32 treballadors dels serveis de neteja, jardineria i enllumenat” que passaran a la plantilla de Fisersa.

L’Ajuntament per la seva part, a través d’un comunicat, insisteix que es “garanteix  un gran respecte de les condicions laborals i salarials dels treballadors i que no hi haurà acomiadaments” i afegeix: “Concretament la proposta  inclou, entre altres punts, el compromís detallat de no aplicar mesures laborals que comportin l’extinció dels contractes dels treballadors subrogats a l’empara de causes objectives de tipus productiu i/o econòmiques i/o organitzatives. També contempla que  en el moment de la subrogació tindran preferència a l’hora de cobrir noves necessitats de llocs de treball en els serveis de jardineria i enllumenat públic de Fisersa aquells treballadors que no van ser objecte de subrogació i que haguessin format part de la borsa de treball d’Ecoserveis, mitjançant contracte temporal  en aquets serveis. A més, es garanteixen les condicions individuals més beneficioses dels treballadors d’Ecoserveis sense posar en  perill les condicions de la plantilla de Fisersa”.

Amb tot, tant sindicats com Ajuntament coincideixen a mantenir oberta la porta a continuar negociant per aturar la vaga convocada en el servei de neteja, enllumenat i jardineria a partir de demà dimarts a les 21:30h.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista