OPINIÓ: 1-O Em falten les paraules

merce-cuartiella

No volia escriure sobre l’1-O. Què puc dir, que no s’hagi dit ja? Quina indignació, ràbia, tristesa, puc mostrar que no haguem vist en centenars de tuits, post, declaracions o comentaris penjats a la xarxa? I, tanmateix, escriure sobre qualsevol altre tema em sembla banal, fora de lloc.
Tot el que va passar el dia 1 no m’ha permès dormir i no he pogut deixar de pensar-hi des de llavors. Estic perplexa, a més d’indignada. No puc comprendre el cinisme de la negació als informatius espanyols. Més enllà de les valoracions sobre el referèndum, com es poden minimitzar o fins i tot reduir al no res els gairebé nou-cents ferits? Molts dels seus mitjans parlen d’actuació proporcionada. Com em puc sentir propera d’algú que troba raonable enviar agents armats a atacar indiscriminadament ciutadans pacífics que aixequen els braços?
No sé com acabarà el procés ni quin serà el nostre destí com a país. Però del que sí que estic segura és del fet que no tinc res en comú amb persones o estats que troben lògic enviar la policia a carregar contra gent que estan intentant expressar la seva opinió.

Article d’opinió de Mercè Cuartiella, escriptora i llicencia en Filologia per la Universitat de Barcelona.