OPINIÓ: "Afirmacions massa fàcils"

declaracions-marta-felip-figueres

Article de Marta Felip, alcaldessa de Figueres

El Sr. Albert Testart (ERC), valora el Cartipàs aprovat pel Govern de la ciutat de Figueres el dia 15 de juliol i fa aquesta afirmació: “Si l’Alcaldessa rep una retribució de la Diputació de Girona per dedicació exclusiva, no dedicarà prou temps a l’Alcaldia de Figueres”. Llegeixo els arguments que el fan arribar a aquesta conclusió i penso que a aquesta s’hi arriba massa fàcilment, sense anàlisi, i sense situar-la en el context general en què treballem els responsables polítics en les diferents institucions i governs de Catalunya.

Sóc alcaldessa de Figueres i diputada provincial a la Diputació de Girona, amb responsabilitats de govern i dedicació exclusiva. Aquest terme “exclusiva” determina la impossibilitat que un càrrec electe cobri un altre sou d’una administració pública.En cap cas, significa que no et resti temps per a assumir altres responsabilitats, i menys quan, per poder ser Diputat provincial, s’ha de ser, obligatòriament, alcalde o regidor d’un ajuntament.El passat dia 15 de juliol, la Diputació de Girona aprovava el Cartipàs amb totes les responsabilitats dels diputats provincials i la seva dedicació.
Podrà veure Sr.Testart, que aquest cartipàs, dóna dedicació exclusiva tant a Diputats amb responsabilitat de govern, com a diputats que estan a l’oposició. Dedicació per a desenvolupar la tasca de diputat que tinguin assignada i estic ben segura que tots ells, exerciran les seves responsabilitats d’alcalde o regidor amb la màxima entrega i dedicació que els ha portat a ser ben valorats pels seus conciutadans i a guanyar unes eleccions municipals el passat dia 24 de maig de 2015.

La conclusió a la qual arriba vostè sobre la meva falta de dedicació a la ciutat de Figueres per ser diputada provincial, vol dir també que pensa que el Sr. Miquel Noguer (CiU) no serà un bon alcalde de Banyoles per ser Vicepresident de la Diputació?, o que el Sr. Lluís Sais (ERC) no serà un bon alcalde de La Bisbal per ser diputat provincial amb dedicació exclusiva?, o que el Sr. Juli Fernàndez no pot ser un bon alcalde de Palafrugell pel fet de ser diputat provincial amb dedicació exclusiva? O que els Sr. Lluc Salellas (CUP) no serà un bon regidor de l’Ajuntament de Girona per ser diputat provincial amb dedicació exclusiva?

Mil i un altres exemples podria trobar-li com el President del seu propi partit. Vol dir Sr. Testart que el Sr. Oriol Junqueras no pot ser un bon Alcalde de Sant Vicenç dels Horts, pel fet de ser Diputat parlamentari i Cap de l’oposició al Parlament de Catalunya i el President del partit d’Esquerra Republicana de Catalunya?
De ben segur que no pensa això Sr. Testart.
La meva dedicació i el meu compromís amb Figueres ha estat el màxim en els passats dos anys i mig en què he estat alcaldessa, dos anys i mig en els que també era diputada provincial amb dedicació exclusiva amb responsabilitats de presidència de l’organisme autònom XALOC, responsabilitats que han permès la construcció inicial d’una estructura d’ Estat com l’Agencia Tributària Catalana, Tributs de Catalunya, tan necessària per al nou país que tots desitgem. Aquest compromís i aquesta dedicació seguirà essent la màxima aquests quatre anys vinents, en què Figueres necessita més que mai, presència i voluntat d’entesa entre tots els qui estem a l’ajuntament amb responsabilitat política.
La seva afirmació és massa simple i massa fàcil Sr. Testart, encara és a temps de replantejar-se-la i de ben segur, que si hi dóna dues voltes més, ho veurà d’una altra manera.

www.martafelip.cat

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista