OPINIÓ: Autònoms, empresaris i emprenedors: welcome

hector-amello-cs

Article d’opinió del portaveu de C’s a l’Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló
Més de 80 emprenedors, autònoms i empresaris de l’Alt Empordà es van donar cita a Figueres el passat dissabte per conèixer, de la mà d’Inés Arrimadas, presidenta del grup Ciutadans i cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, les mesures que per a aquests col·lectius proposa Cs.

La reunió, que va durar gairebé dues hores, va servir per intercanviar idees sobre les potencialitats, reptes, amenaces i dificultades que Figueres, l’Empordà i la província de Girona ofereixen a la iniciativa privada. Es va parlar, entre altres coses, de la nova Llei sobre Mesures Urgents al Treball Autònom impulsada per Cs, es va tractar el tema de la fiscalitat, les dificultats per trobar finançament, de la finestreta única, de les traves burocràtiques i la rigidesa administrativa. En definitiva, es va parlar de tot allò que preocupa el sector i que malauradament, a Figueres, no és atès pel govern local.

Ha estat el nostre grup el que ha hagut de rescatar de l’oblit les demandes del col·lectiu i impulsar mesures que millorin la seva situació. Un rescat que en l’àmbit local es tradueix en propostes, que si no les bloqueja novament el govern convergent amb la seva negativa i incapacitat per complir els acords aconseguits amb Ciutadans Figueres, i signats de puny i lletra per l’alcaldessa, han de veure la llum durant aquest 2017.

Després d’un intens treball de negociació de pressupostos hem arrencat al govern compromisos immediats per reactivar l’economia local i l’ocupació. Durant aquest 2017 el govern ha d’engegar l’oficina de l’emprenedor Figueres Empren (FIEM) amb l’objectiu de promoure noves activitats empresarials generadores d’ocupació i innovació tecnològica amb alt valor afegit que potenciï el desenvolupament de l’economia i captació de talent.

Aquesta oficina també ha d’actuar com una acceleradora d’empreses donant suport a la competitivitat de les PIMES locals i fomentant programes d’R+D+i.

No és menys important, en una ciutat com Figueres, oberta al turisme i els visitants, la creació d’una Agència de Comerç i Turisme des d’on assegurar el desenvolupament de les diverses iniciatives turístiques existents, que les doti de contingut i faciliti la seva gestió i el suport a la creació de productes turístics.

És imprescindible el disseny d’una estratègia de foment del creixement de l’economia local i de l’ocupació. Per a això comptem amb una situació privilegiada a Figueres, som la capital de l’Empordà, disposem d’una bona qualitat de vida, una atractiva topografia, un excel·lent clima mediterrani i estem molt propers a grans capitals i centres de negocis com Barcelona o Montpeller. Hem d’aprofitar l’oportunitat que ens ofereix ser un node de comunicacions, la gran quantitat d’hores de sol i la varietat d’oferta d’oci i infraestructura turística que ens converteixen en un lloc rellevant per a la creació d’oportunitats de negoci i espai de vida.

Necessitem deixar enrere l’hivern i la cova on hiberna CDC, sortir al món i desitjar que comenci la primavera.

Héctor Amelló