Opinió: Avui tot fa olor d’Any Nou

taberner-pals

Darrers Pensaments Dominicals d’aquest any, que té les hores comptades; i dins la Vuitada de Nadal encara, l’Església ens proposa de celebrar la festa de la Sagrada Família de Nazaret. Model de família (per la seva senzillesa, confiança i diàleg,…) i model de tota comunitat cristiana (lloc d’acolliment, amor i pau!). L’Església hauria de ser família de famílies.

A l’evangeli de Lluc (Lc 2, 22-40) el vell Simeó beneeix Déu en la seva pregària “amb l’infant en braços”, dient: “Els meus ulls han vist el Salvador!”. I Lluc acaba aquest fragment amb una frase-resum: “El noi creixia i es feia fort, era entenimentat i Déu li havia donat el seu favor”. Parla de les tres dimensions en les que també nosaltres estem cridats a créixer: com a persones, com a ciutadans i com a creients.

Aquest podria ser un bon desig per aquest any 2018 que està a punt de començar. Avui tot fa olor d’Any Nou. Créixer com a persones, com a ciutadans i com a creients, en un temps difícils per als ciutadans compromesos i valents a defensar les nostres institucions i la nostra llengua.

M’acomiado de l’any, i de vosaltres, amb el poema que vaig llegir en les homilies del dia de Nadal; un poema de Dietrich Bonhoeffer, que diu:

Aquell qui finalment,
a la vora del pessebre
deposa tota violència,
tot honor,
tot prestigi,
tota vanitat,
tota supèrbia,
tota obstinació,
aquell qui es posa al costat dels humils
i deixa que només Déu sigui gran,
aquell qui, en l’infantó del pessebre,
hi veu la glòria de Déu
precisament en la humiliació,
aquest celebrarà l’autèntic Nadal.

Bon any Nou a tots!!!!

Mn. Josep Taberner i Vilar, rector de Pals, Begur, Esclanyà I Regencós.