OPINIÓ: ‘Construim un nou país amb valors’

maria-perpinya-erc-figueres-2015

Article d’opinió de Maria Perpinyà, regidora d’ERC a l’Ajuntament de Figueres

Quarts de set de la tarda i comencem amb una presentació personal: definir què són els valors, escollir-ne un, i rumiar sobre què som, què fem, què volem canviar… moltes reflexions en poca estona.

De ben segur som persones, les del grupet que hi hem anat, que creiem en la construcció d’un país amb valors. Som al Casal de la Gent Gran de Figueres en Ia jornada inicial d’un procés de participació per donar veu a la ciutadania. La representació de ciutadania és escasa, em pregunto si per manca de difusió o per manca de ganes de ser-hi. De totes maneres uns quants hi som i podem expressar el que pensem i desitgem. D’entrada compartim els valors que han de ser pilars d’aquest nou país: convivència, respecte, solidaritat, empatia, democràcia… i altres.

Aquesta és una de les 36 sessions de treball que s’han fet arreu del territori català promoguda per la Generalitat de Catalunya amb un objectiu clar d’introduïr iniciatives i canvis en les polítiques que fomentin el civisme, generant oportunitats i confiança mútua en totes les relacions. La segona part de la sessió aportem emocions, sensacions i coneixements sobre la societat real i actual i projectem els nostres anhels en la millora d’aquesta.

Apareixen definicions de lideratge d’equips, de relacions transversals en tots els àmbits, de la necessitat de tornar a aprendre a escoltar i opinar de manera empàtica, del respecte i aproximació a allò desconegut, de l’educació (entesa en la seva màxima globalitat: família-escola-ciutat) com a eina imprescindible per la millora, i de ben segur em deixo alguna cosa… Jo he marxat amb ganes de continuar les reflexions finals i amb gust agredolç per la poca assistència. Però aquest projecte continua amb una enquesta i amb la posada en marxa d’un observatori sobre convivència. I de ben segur continua amb aquells que creïem fermament en que la construcció de la República Catalana és a les nostres mans, a les mans de tots i totes.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista