OPINIÓ: El sol segueix sortint per l’est …

ciutadans

Article d’opinió d’Emilio Santiago Pacheco, cap de campanya de Girona de C’s durant les eleccions autonòmiques

Va passar el 27-S i el matí del 28 el sol va tornar a sortir per l’est. Si tal com s’obstinaven els de la llista de Mas i Esquerra , haurien estat una eleccions plebiscitàries, haguessin perdut els del sí a la ruptura. Curiosament , per empatar a vots amb què donem un clar sí a Catalunya, Espanya i Europa, els ha faltat el 3 %. O potser els ha sobrat, no ho sé…

Però com es tractava d’una eleccions autonòmiques, una llista heterogènia , sense programa i sense equip, trufada de corrupció i sense una mínima cohesió interna, és la més votada i per tant la que s’ha d’encarregar d’intentar formar el nostre Govern Autonòmic .

Mas i Esquerra poden vendre com un èxit el resultat (cadascú és lliure de fer-se trampes al solitari si vol) però la realitat aritmètica és que CiU i ERC per separat sumaven 71 escons, i en el “rebujito” que s’han muntat en una estranya sopa de lletres de partits i associacions subvencionades, han perdut 9 escons per quedar-se a només 62. I això malgrat la inestimable ajuda de TV3 i tota la premsa subvencionada. També perden PSC i PP, que baixen de 20 a 16 i de 19 a 11 respectivament. I també perd ICV, que va obtenir 13 sense companyia, i ha passat a 11 acompanyat de “Coleta Morada”. Així que, sent rigorosos, només hi ha dos partits guanyadors, Ciutadans i CUP. Als antípodes ideològiques l’un de l’altre, alguna cosa tenim en comú: tots dos volem acabar amb la corrupció, i tots dos volem que la política s’acosti als ciutadans i es posi al seu servei, ia més estem segurs que els vells partits (els que han creat el problema), no poden ser la solució. Per la resta, confessaré que jo no estic content tot i els excel·lents resultats del meu partit (suposo que sóc poc partidista). Per a mi, el més important que han certificat aquestes eleccions és que (3% més o menys) la societat catalana està partida per la meitat. Per a mi han certificat que 40 anys de governs nacionalistes dedicant-se a l’adoctrinament i la propaganda, amb els successius governs de PP o PSOE mirant a un altre costat, han provocat que la meitat dels catalans es sentin descontents de ser espanyols. Ahir vaig estar prenent una canya amb coneguts de diferents partits; uns són independentistes i altres no. La conversa (en la que sens dubte va estar present la política) va ser grata i distesa. Crec, de tot cor, que ha arribat el moment de potenciar el que ens uneix en lloc de potenciar el que ens pugui separar. Sr. Mas, convoqui eleccions, i com més aviat millor. Presenti un programa de govern en el qual ens expliqui com administraria (si tornés a guanyar) la Generalitat de Catalunya. I Vostè també, Sr. Junqueras. Si us plau, deixin d’enganyar als que confien en Vostès, i tractin d’ajudar a que trobin feina, disposin d’una sanitat de qualitat, o d’una educació sense ideologies per als seus fills. Si us plau, deixin de conrear el seu “corralito” de vots a costa de la infelicitat dels seus votants. Els catalans volem sentir-los explicar el que faran si guanyen les eleccions, i no el que farien si el sol sortís per ponent i es posés per llevant.

Foto: C’s

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista