OPINIÓ – Esteve Gratacós: Resposta a l’ajuntament bicèfal

esteve-gratacos

El dia 12 de juny de 2015 els caps de llista de CiU i PSC, Marta Felip i Pere Casellas, signen un acord de govern i pacten que Marta Felip serà l’alcaldessa i Pere Casellas l’únic tinent d’alcalde. En aquest mandat, el mateix Casellas i els altres dos regidors socialistes assumeixen un total de 10 àrees de govern. En almenys dos ocasions Casellas actua com a alcalde accidental. El 28 de gener de 2017 es produeix el trencament del pacte CiU-PSC, suposadament a causa d’una partida de 500.000 euros per el Museu del Circ, o potser per la negociació dels pressupostos o pel plec de condicions del canvi de servei de neteja.

Avui diuen haver trobat factures al calaix per valor de 300.000 i 72.000 euros. Jo em pregunto, en el supòsit que això fos veritat, el PSC no seria corresponsable en tant que soci de govern en el moment que aquestes factures es generen i no es paguen? I ERC, que en aquell moment estava a l’oposició, no va fer cap mena de control? I si les factures estaven registrades (de forma electrònica), l’interventor i el secretari no varen denunciar la situació? I els proveïdors no varen entrar cap reclamació/denúncia pel fet de no cobrar?

Mirin ERC i PSC de Figueres, podran enganyar als seus dos altres socis de govern. És fàcil. Però deixin de dir tonteries i es posin a treballar d’una vegada!

Esteve Gratacós, primer secretari AMC-Figueres