OPINIÓ: ‘Figueresant’, amb el permís d’en VPJ. Aneu en compte amb el sucre’

luismi-figueres

Article d’opinió de Lluis M. Martinez

Aquest dijous, 7.07.16 (dia de mercat) he tingut una pujada de sucre important. El motiu ha estat llegir un parell d’articles, un d’en Manel Rodríguez a l’Empordà i l’altra d’en Miquel Roca al DdG, respectivament.

Tots dos versaven sobre Figueres, el d’en Roca tenia tota la pinta de ser l’antídot als que ha publicat darrerament en López de Lerma al mateix diari, i oferien una visió idíl·lica de la ciutat que, tot i tenir la seva part de raó, no feien justícia a la realitat que viu la capital de l’Empordà. Per sort, abans d’anar a buscar la metformina, l’Ester Marcos del Low Cost, ha penjat un SOS al seu FB demanant compartir la foto i post del ‘pidolaire que escup als cotxes que no li donen res’, i he recuperat els paràmetres òptims de sucre en sang per poder escriure aquest articulet.

Perquè entre la ‘Figueresa’ i la ‘autocomplaença’ hi ha un punt mitjà que es diu ‘realitat’. I adonar-te de la realitat no és dolent, només cal ser valent per acceptar-la. Figueres no és perfecte, gràcies a Déu. Figueres no és Girona, ni Perpinyà (ni volem que ho sigui, oi Gumbau?) Figueres té moltes coses bones que s’han de conservar i potenciar, però no ens enganyem, hi ha temes que són ‘manifestament’ millorables. Per exemple, i no em vull ‘autofuetejar’ ni estic buscant feina, és obvi que el Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament de Figueres té greus problemes de funcionament. Qualsevol professional del sector que tingués temps i ganes de fer un seguiment del tema no trigaria gaire a detectar greus mancances en aquesta àrea de la Casa Gran. I no passa res per tenir aquestes deficiències. Jo en tinc unes quantes i no m’ha anat malament del tot a la vida, crec. Que hi hagi coses que no funcionen del tot bé no és dolent. Bé no ho és si t’adones (‘o t’adonen’) i fas quelcom per solucionar el problema. Ara bé, si t’estan avisant els periodistes locals, els treballadors de la casa, els figuerencs i, fins i tot, el teu regidor de comunicació (un periodista) que no arriba a l’any al càrrec, i no fas res per solucionar el problema, llavors sí que la cosa no va bé. I no t’emprenyis amb els que ho estan dient, emprenyat amb qui et fa anar malament… Però no ens quedem en l’anècdota i anem al tema important…

En Manel i el Sr. Roca (a la gent que m’aprecio la tracto de tu) tenen raó en una cosa que és fonamental pel present, i sobretot, pel futur: ‘Figueres té una imatge cara l’exterior fantàstica’. Dono fe que en els 30 anys que he estat fóra he patit ’empatxos’ de: ‘que maca és Figueres i l’Empordà’, ‘ que bé que viviu allà dalt’, etc. Doncs som-hi. Mantinguem aquesta imatge de ciutat relaxada i plena de vida pels forans mentre el de casa treballem tots plegats per millorar les mancances internes. Clar que per fer-ho, el primer que hem de fer és reconèixer (i que no surti de Figueres) que no tenim la ciutat tan extraordinària i meravellosa que alguns ens volen fer creure que tenim. Com a mínim fora del ‘rovell de l’ou’. I ara us deixo, que me’n vaig a fer un bany a la ‘Font Lluminosa’ amb uns amics.

 

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista