OPINIÓ: ‘Guanyarem l’incivisme?’

DiegoBorrego_figueres

Article d’opinió de Diego Borrego, regidor del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Figueres

Si escoltem les converses pels carrers de Figueres sobre els problemes de la ciutat, hi ha un que està en la boca de la majoria de la gent: l’incivisme. L’Ajuntament no pot baixar la guàrdia davant d’aquells que volen trencar la convivència a la ciutat.

13658916_10153690080394327_7780213116776052461_nL’última acció contra l’incivisme, després de temps de demanar-la per part del nostre grup municipal, ha estat la de tancar l’accés a la part elevada de la plaça Catalunya. Aquesta petició es va fer després de la  seva inauguració, perquè s’havia de ser molt ingenu per no endevinar que aquest lloc l’utilitzarien, els vespres, personatges que no hi van precisament per gaudir de la bona perspectiva que dóna la plaça Catalunya des de la part superior. Si quan es va construir ja s’hagués tingut en compte l’espai no estaria tant degradat tal com està en l’actualitat.

Per desgràcia, els incívics, en la majoria de les ocasions, van mes ràpids, i surten impunes. En el darrer mandant de l’alcalde Armangué es va redactar i aprovar per unanimitat  l’ordenança de civisme i convivència, però aquesta es va quedar dins un calaix amb l’arribada dels successius governs convergents. Aquests, quan s’han decidit a obrir el calaix, s’han trobat amb ordenança desfasada, que quan es vol aplicar no hi ha les sancions corresponents que cal aplicar en cada cas. És per tant molt necessari fer-li una revisió urgent per posar-la al dia i sobretot cal la seva aplicació.

Sent aquesta una qüestió tan important, em demano,  per què no hi ha cap regidoria a l’Ajuntament de Figueres que porti en les seves competències vetllar pel civisme i la convivència?

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista