Opinió: “I quan és hora, és hora!”

taber-2018

Setanta-vuit setmanes fa que vaig començar a escriure aquests Pensaments Dominicals. Avui, acabat de tornar de Gàmbia, serà el darrer d’aquest cicle; un any i mig sense voler repetir-se demana un cert grau d’imaginació. I quan és hora, és hora!

He d’agraïr a Xavi Toral, company aquests dies passats a Gàmbia, la disponibilitat que m’ha donat per publicar la meva Opinió al seu diari digital figueres.com.

En moments crítics a nivell de país, en una situació d’impasse a nivell polític, amb molta problemàtica social i econòmica a la nostra comarca, en un moment que a nivell eclesial es fa evident la manca de capellans,… ha sorgit d’un grup de cristians del Baix Empordà, una iniciativa per demanar al bisbe de Girona “un pronunciament públic, inequívoc i categòric exigint l’immediat alliberament dels Jordi’s, en Quim Forn i l’Oriol Junqueras, que ja fa massa dies estan privats de llibertat i dels drets bàsics fonamentals”.

Una iniciativa que encara és oberta, i que a mitjan febrer serà lliurada al bisbe Francesc. Ja es porten recollides quasi un miler de signatures.

Avui, diumenge cinquè de durant l’any, a deu dies d’iniciar la Quaresma, i per tant en ple carnaval, l’evangeli de Marc (Mc 1, 29-39) ens presenta tot un dia de la vida de Jesús, a Cafarnaúm: surt de la sinagoga, guareix la sogra de Pere, dina, i al vespre guareix malalts i endimoniats. Va a dormir, i, de bon matí, quan encara era forsc, se’n va a un lloc solitari a pregar.

Tot un reguitzell d’actes que ens parlen de la bona relació amb Déu i amb els necessitats. Pere, que acull Jesús a casa seva, escriu en les seves cartes dues suggerències que a mi em serveixen per cloure aquests Pensaments Dominicals:

  • “Estigueu sempre a punt per a donar una resposta a tothom qui us demani raó de la vostra esperança” (1Pe 3,15)
  • Nosaltres, tal com ell ens ha promès, esperem un cel nou i una terra nova, on regnarà la justícia” (2 Pe 3,13).

Gràcies, perdó i fins sempre!
Mn. Josep Taberner i Vilar, rector de Pals, Begur, Esclanyà i Regencós.