Opinió: Maria Perpinyà, Opinadors de Primavera

maria-perpinya-erc-figueres-2015

La primavera ja és aquí, i fa florir opinadors de tota mena. O potser és que s’acosten campanyes polítiques i cal opinar de tot. Totes les opinions són respectables i de totes se n’aprèn, fins i tot en la discrepància hi ha aspectes a agraïr.
Una companya d’ Esquerra Republicana em recordava que és important saber agraïr. Gràcies a la opinió d’un economista figuerenc sobre els Pressupostos tinc la oportunitat d’explicar-me.

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana vam pendre la decisió de votar No als pressupostos de Figueres del 2019, decisió presa amb consens de més persones i no només per la portaveu.
Els fets són aviat detallats i en el Ple i a la premsa ja vam comunicar el perquè; però vull aclarir un terme important, pactar uns pressupostos no vol dir fer una llista de voluntats i que te les acceptin, pactar un pressupost és compartir projectes i establir uns acords per tirar-los endavant. I aquesta era l’actitud d’ERC quan ens vam asseure amb l’alcalde; però sorpresa, la seva demanda era saber què voliem incloure al Pressupost. Aquesta conversa es produia just abans de veure cap proposta i quan a la premsa s’havia filtrat que ja tenia els suports suficients.
Coherents amb el que hem fet en tots els 4 anys vam posar sobre la taula els acords presos el 2017 i el 2018 i tan sols demanàvem mantenir-los per donar continuitat.
Quan vam tenir la proposta de Pressupost cap d’aquests acords hi eren reflectits, els nostres projectes es basaven en centrar-nos en les persones i les seves necessitats, les de tots els ciutadans de Figueres. El “jove alcalde” ,tal com diu l’economista que ens cita, ja havia triat: un Pressupost de supervivència, – pròpia o de la ciutat? li vam preguntar, i no va respondre.

Nosaltres si que responem, aquest Pressupost no prioritza les polítiques centrades en les persones doncs No és un pressupost que ens representi.