Opinió: Microteatre: El fil d’Ariadna

merce-cuartiella-2017

Article d’opinió de Mercè Cuartiella, escriptora i llicencia en Filologia per la Universitat de Barcelona.

El passat 29 d’abril vam tenir ocasió de veure a la Casa Nouvilas, en diverses sessions consecutives i dins el programa de Fires i Festes de la Santa Creu, l’espectacle teatral El fil d’Ariadna, que oferia una selecció de fragments de diferents peces teatrals.

L’espectacle estava interpretat per l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat d’arts escèniques de l’Institut Alexandre Deulofeu, i en ell hi col·laboraven tres directors de teatre locals, Marià Llop, Rebecca Alabert i Oriol Morales, així com la companyia Agitart. La proposta era, doncs, el fruit d’un conjunt de sinergies, d’un treball en equip, que va donar com a resultat una acció dramàtica de gran interès.

A més de l’esforç interpretatiu dels joves, amb un talent remarcable, val la pena destacar altres encerts del projecte, necessaris per l’èxit de la proposta. Un d’ells va ser la tria, encertadíssima, dels textos, que contenia escenes d’obres de diverses èpoques, des de Lisístrata, el clàssic grec, fins al teatre de l’absurd de Tot esperant Godot, passant per la sàtira política de Mort accidental d’un anarquista, per citar-ne només alguns. El treball de direcció és un altre dels trets a posar en relleu: els personatges estaven ben treballats i els actors i actrius que els encarnaven sàviament escollits per donar-los vida, les escenes se’ns mostraven ben resoltes i perfectament adequades als espais, de vegades molt minsos, que les diverses estances de la Casa Nouvilas oferia i l’escenografia mínima ens transportava vivament, amb molt pocs elements, a l’ambient recreat. Tot un èxit.

És motiu de celebració la iniciativa d’aquests tastets teatrals amb un format enormement productiu i suggerent per als espectadors que, a més, permet als estudiants posar a prova les seves habilitats naturals i els coneixements adquirits. Des d’aquí encoratgem els responsables de la iniciativa i animem els participants; esperem que, en altres esdeveniments ciutadans, puguem tornar a trobar-nos perles com aquestes. El públic ho agrairà.