OPINIÓ: ‘No es troba a faltar l’aigua fins que s’asseca el pou’

HectorAmello

Article d’opinió del portaveu i regidor de C’s de Figueres, Héctor Amelló

No és aigua clara. L’entrada del Consell Comarcal en l’accionariat de l’empresa plurimunicipal Fisersa aprovada per l’equip de Govern amb el suport de Compromís d’Esquerres per Figueres i l’abstenció de la CUP i PP, no és aigua clara.

Per a C’s de Figueres l’ampliació de capital social perquè l’ens comarcal pugui encarregar la gestió de serveis a Fisersa, especialment la gestió integral del cicle de l’aigua, resulta precipitada, mal planificada i opaca. Aquesta operació, impulsada des de l’Ajuntament i el Consell, manca d’un pla empresarial que delimiti els serveis que es pretenen prestar. Tampoc compta amb un pla de gestió i viabilitat que justifiqui l’interès publico i avaluï els riscos, les oportunitats, els costos, etc. que representa per Fisersa l’entrada del Consell i la gestió de més municipis.

En C’s Figueres som afins a la idea que Fisersa sigui, en un futur, un ens que actuï com un servei a la comarca en la prestació de serveis públics, però no a qualsevol preu. Des de C’s exigim al Govern municipal que eviti prendre decisions a cegues que posin en perill els serveis públics que actualment s’estan prestant per l’empresa plurimunicipal que tan nostra sentim. La nostra preocupació augmenta quan darrere d’aquesta actuació està CDC, un partit que s’ha mostrat procliu a la privatització de serveis públics bàsics.

El debat envers els serveis públics, especialment la gestió de l’aigua, ha de produir-se amb la racionalitat adequada i la necessària imparcialitat. L’ampliació de capital de Fisersa no pot respondre a inclinacions partidistes sinó a l’interès comú. La decisió de gestionar serveis de caràcter comarcal ha de basar-se en criteris tècnics i socioeconòmics derivats d’estudis que ha de realitzar l’administració. Per això, hem de despolititzar les decisions sobre aquest tema avançant amb calma, seguretat i fermesa.

La mancomunació de serveis regida per criteris tècnics, socioeconòmics, rigor en l’ús dels mitjans, l’eficiència, l’eficàcia és la que porta a aconseguir un dels objectius de les empreses públiques: l’excel·lència en la prestació de serveis i la gestió pública posada al servei dels ciutadans; criteris que no han estat tinguts en compte pel Govern sociovergent de Figueres a l’hora de realitzar aquesta ampliació de capital.

El nostre grup treballa en el somni d’un Empordà pròsper, cohesionat i integrat i recolzarà les millors solucions objectives, les menys costoses, les més eficaces, les més ràpides i les menys nocives per al medi ambient. Solucions únicament possibles si es realitzen els informes i estudis necessaris sobre les repercussions i abast que aquesta operació suposa sobre el capital i l’estructura actual de Fisersa.

Sense aquests requisits bàsics el nostre grup no avalarà una operació de tal dimensió.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista