OPINIÓ: ‘Pensaments dominicals’, per Josep Taberner

carregament-gambia

Una setmana a Gàmbia, estrenant el nou govern, després de 22 anys de dictadura. Fruit de les eleccions de 1 de desembre passat, Adama Barrow ara és el nou President de la República de Gàmbia, un país petit de onze mil kilòmetres quadrats i dos milions d’habitants. Està entre els 30 països més pobres del món.

Avui, diumenge, si Déu vol, seré de nou entre vosaltres, per compartir amb tots le eucaristies dominicals.
L’evangeli ens diu, avui: “Vosaltres sou la sal de la terra,… vosaltres sou la llum del món,…” (Mt 5, 13-16). És un text que ve tot seguit del que varem proclamar la setmana passada, el de les benaurances, dintre el sermó de la muntanya.
Els creients en Jesucrist, molt pocs quantitativament a Gàmbia (sols el 3% dels habitants) viuen la seva fe amb un gran sentit de la seva missió, de ser sal i llum per als seus conciutadans. Es senten sal de la terra i llum per la món, molt més que nosaltres, que ben sovint se’ns ha mullat la sal i hem rebaixat la intensitat de la llum de l’evangeli.
I quan a l’Església no brilla la llum i la vida de Jesucrist, es converteix en un mirall fidel del món.
En la nostra Església hi falta santedat, fe viva, contacte amb Déu. Falten sants que escandalitzin, perquè manifestin l’amor boig de Déu, l’amor als homes i dones que Déu estima i al món que Ell ha creat.

Mn. Josep Taberner i Vilar