OPINIÓ: ‘Pensaments dominicals’, per Josep Taberner

roses-pensaments-taber

En un ambient de Carnaval, l’evangeli d’aquest diumenge ens diu: “No podeu ser servidors de Déu i de les riqueses” (Mt 6, 24-34).
Ha acabat fa uns dies el festival del Circ, i a l’Ajuntament hi ha una minoria que vol assajar governar la ciutat. Aquest dissabte a la tarda hi ha hagut una manifestació per la Dignitat. Dimecres comença la Quaresma, amb la imposició de la cendra.

A voltes s’acumulen els temes. I a l’Evangeli se’ns diu: “Cada dia en té prou amb els seus maldecaps!”
Les marxes per la Dignitat tornen a sortir al carrer, i també a la plaça de l’ajuntament de Figueres per reclamar “pa, treball i sostre” per a tothom.
Dos fragments del manifest:
“A Figueres hi ha grans necessitats educatives bàsiques, passant per una escola de rajols a la Carme Guasch i Darné i altres inversions educatives prioritàries, en una ciutat anomenada “Ciutat educadora” i que no ho reflexa en el seu pressupost”.
“A Figueres calen accions d’habitatge social reals. No es tracta de complir dades i xifres amb els expedients!”.
I recordant el febrer del 1939 ressalta que “no és estrany que passats més de setanta anys d’aquells fets rebroti a Catalunya un esperit solidari a favor de la dignitat humana. La manifestació de “Casa meva és Casa vostra”, i l’acció d’ONG com la figuerenca “Amb les teves mans” és un exemple de la pervivència d’una Catalunya solidària que esperem no mori mai.”
El capitalisme salvatge en què vivim és un sistema econòmic malalt d’ansietat. I no es pot servir a dos senyors.

Mn. Josep Taberner i Vilar