OPINIÓ: ‘Pensaments dominicals’, per Josep Taberner

trident

Moisés i Elies, personificant la Llei i els Profetes de l’Antic Testament, conversen amb Jesús, dalt la muntanya del Tabor, en amistosa sintonia (Mt 17,1-9). Fent servir un símil futbolístic, ben apropiat aquesta setmana, podríem dir que Pere, Jaume i Joan es queden extasiats davant d’aquell trident imparable.

Encara impressionada la meva retina, i la de noranta-sis mil culers que estàvem al camp, de la Remuntada del Barça sobre el PSG, als creients ens cal reprendre el camí quaresmal, com ho fa el nostre pare en la fe, Abraham (Gn 12, 1-4), un camí que ens fa passar per la creu per arribar a la Pasqua.
Abraham com a pare en la fe de tots els creients en un Déu Únic, Judaisme, Cristianisme i Islam, se’ns presenta com un model de caminant.

El “núvol lluminós” i la “veu que parla des del núvol” ens conviden a “escoltar” el Crist, com a Fill de Déu. Aquesta setmana amb els nens i nenes de la catequesi aprenem una cançó, de Sant Efrem, diaca, que diu: “Senyor, feu que us conegui, que si us conec us estimaré; i si us estimo, us seguiré”.
Quaresma, temps d’escoltar, de pregar i dejunar i també temps de ser generosos en l’almoina.

Mn. Josep Taberner i Vilar