OPINIÓ: ‘Pensaments dominicals’, per Josep Taberner

pensaments-taber

Avui, Diumenge III de Quaresma i la festa de Sant Josep: una barreja difícil de digerir. Per un costat una proposta de dejuni, almoina i pregària; i per l’altra, brunyols, crema i cava.

Ahir, dissabte, a la capella de les Religioses de Sant Josep, sis capellans de la ciutat hem concelebrat la missa en honor a Sant Josep. Tres capellans, a més, celebràvem el sant. I ens hem saltat la Quaresma repartint bombons al final de la celebració.

Però, avui, diumenge, és també el Dia del Seminari, amb un eslògan ben encertat: “Prop de Déu i del poble!” La proximitat és un valor humà, social i profundament cristià. I, fer de pont entre Déu i el poble, una missió complexa i gens fàcil.

Tant de bo tots els capellans (i els seminaristes candidats a ser capellans), siguem “propers” com Jesús a la samaritana de l’evangeli d’avui (Jn 4,5-42). L’acostament de Jesús a la samaritana, prop del pou de Jacob, sorprèn als mateixos deixebles.

Encara avui passa el mateix: no sempre els deixebles de Jesús entenen aquestes proximitats; però és el que Jesús proposa, i viu!.

Mn. Josep Taberner i Vilar