OPINIÓ: ‘Pensaments dominicals’, per Josep Taberner

OPINIÓ: ‘Pensaments dominicals’, per Josep Taberner

Avui, i tot el cap de setmana estic a Sant Esteve de Palautordera, en una reunió de l’equip organitzador del Col.loqui Europeu de Parròquies per preparar el Col.loqui que farem el proper mes de juliol a Barcelona. Un cap de setmana llarg amb deu persones de cinc països diferents i tres llengües vehiculars. Quasi la torre de Babel.
El text de l’evangeli d’aquest diumenge és el de la guarició del cec de naixement (Jn 9,1-41), una catequesi pre-baptismal on Joan ens explica, més enllà de la guarició d’un cec, el signe de la llum de la Vida que és Jesucrist per viure segons el seu evangeli.

Però avui, tal com he escrit al suplement del Full parroquial, el meu pensament està en comunicar-vos que dilluns passat, amb el bisbe de Girona, hem acordat que, passat l’estiu, deixaré les tasques pastorals a Figueres, i als pobles de Llers, Pont de Molins i Vilatenim.

Al setembre farà tretze anys que em vaig fer figuerenc, i em vaig implicar en les activitats pastorals de la ciutat, però també en les tasques socials i culturals de la comarca.
Serà el setembre vinent que compliré setanta anys. Una bona ocasió per a emprendre un camí diferent.

El que no vull perdre és el gavadal d’amistats que he anat teixint aquests catorze any a l’Empordà. En seguirem parlant.

La professió de fe de l’ex cec de l’evangeli (Jn 9,39) és la millor proposta en aquest temps de Quaresma que ja ens permet viure aires de primavera, camí de la Pasqua.
Mn. Josep Taberner i Vilar.