OPINIÓ: ‘Pensaments dominicals’, per Josep Taberner

taberner-pensaments

Aquest dissabte, al matí, he participat en un Via Crucis solidari a La Salut de Terrades, en una celebració ben quaresmal, que ni la pluja ha aconseguit deslluïr.

Hem reflexionat sobre els refugiats i hem recordat l’aniversari de la mort de Mn. Miquel Casteis. A la tarda, les misses anticipades de diumenge, els nens i nenes de la catequesi han participat a la celebració, entorn de l’altar.

Hem reflexionat sobre el sentit de la resurrecció de Llàtzer (Jn 11, 1-45); un evangeli llarg, ple de detalls i amb Jesús que “es commogué profundament i es contorbà”. I “a Jesús se li negaren els ulls”. I amb un final feliç, amb Llàtzer sortint del sepulcre, i “Molts dels jueus que havien vingut a casa de Maria (a donar el condol) i veieren el que va fer Jesús, cregueren en ell”.

A vuit dies de la festa dels Rams, portal de la Setmana Santa, estem convidats a celebrar la victòria sobre el pecat i la mort, no com una simple perspectiva de futur, sinó com una realitat que ja des d’ara ens va transformant.

Mn. Josep Taberner i Vilar