OPINIÓ: ‘Pensaments dominicals’, per Josep Taberner

diumenge-ram-2-taberner-figueres-2017

Beneit el qui ve en nom del Senyor!” Aquest és el crit que obre la Setmana Santa. L’entrada de Jesús a Jerusalem, una entrada festiva i plena de color (Mt 21,1-11) com la que avui diumenge de Rams, dia assolellat i primaveral, al migdia en la plaça de l’Església de Sant Pere de Figueres, farem un miler de persones endiumenjades i alegres, escoltant l’evangeli i beneint els rams i les palmes d’infants i adults.

Aquest acte (la benedicció de Rams), serà l’únic acte extern de caràcter religiós d’aquesta Setmana Santa a Figueres. Acte en que potser no hi siguin presents el petit grup de nostàlgics de les processons.

Avui, si teniu temps, us convido a participar en la missa en la que llegirem la Passió segons Sant Mateu (Mt 26,14 – 27,66), i, sinó, a escoltar-la en la versió musical de Joan Sebastià Bach. Entre les negacions de Pere i el rentar-se les mans de Pilat hi som tots nosaltres, amb les nostres mancances.

La nostra Setmana Santa serà més interior i espiritual que externa i folklòrica. De la meva part cuidarem per la dignitat de les celebracions.

Bona i santa Setmana Santa.

Mn. Josep Taberner i Vilar