OPINIÓ: Prioritat a la inversió social

MariaPerpinya_figueres

Article de Maria Perpinyà Fortunet, regidora ERC-MES a l’Ajuntament de Figueres

Estic un xic sorpresa i decebuda per les directrius polítiques del govern figuerenc presentades aquesta setmana. Dilluns va tocar exposar les que fan referència a l’àrea de Serveis Socials.
Posar com a primer punt a tractar, parlant de Serveis Socials i de la ciutat de Figueres, “que els ajuts socials tant econòmics com de recursos d’habitatge seran estudiats d’acord amb la normativa” potser, segons qui ho llegeix, no vol dir res però vol dir molt.


Vol dir que oblidem aquells principis socials tan bàsics i imprescindibles a l’ideari d’esquerres, i que creia que quedaven garantits pels regidors d’origen socialista, com garantir la igualtat d’oportunitats i lluitar per les desigualtats.
Vol dir que continuen pensant en “despesa social” i deixen de banda aquest canvi de concepte tan important que seria creure de debò en inversió social. I si s’han detectat abusos, que no ho nego, cal dotar de més recursos humans i de coordinació de diferents àrees per solucionar-ho. Però l’eix de l’acció social a Figueres no ha de passar per castigar abusos i males pràctiques. I pensava que en començar una nova legislatura es podrien esmenar camins de diàleg i podríem treballar globalment amb les persones afectades per les desigualtats socials, siguin d’habitatge, laborals, manca de recursos energètics… però, ai las, un altre disgust en llegir: “no hi haurà cap tipus de negociació amb plataformes ni amb col·lectius”. Les entitats i les plataformes són la veu col·lectiva de la ciutadania, el govern de la ciutat està al seu servei. Els regidors ens devem a aquest principi fonamental de servei a les persones.
Com a regidora d’ERC-MES a Figueres continuaré treballant per canviar els conceptes de “despesa social” per inversió social i procuraré ser altaveu a l’Ajuntament de les necessitats que s’esdevinguin als ciutadans, siguin individuals o col·lectives.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista