OPINIÓ: ‘Què us diré?, amb permís del cronista…Pujol, Messi, Figueres’

luismi-figueres

Article d’opinió de LuisMi Martínez, periodista

Què Jordi Pujol i Soley era (i és) un ‘xoriço’ ningú té cap dubte a hores d’ara, però hi va haver una època que la gent sortia al carrer defensant la seva innocència quan el van acusar de fotre,’en compañía de otros’, una estafa de més de 260.000 milions de pessetes a la Banca Catalana. Recordeu aquells milers de ‘catalans benintencionats’ defensant al MHP (Molt Honorable President) dels atacs dels fiscals Villarejo i en Mena? Al final el va salvar el seu amic Felipe que va ordenar que s’arxivés la causa i ell va poder seguir manant mentre la seva família robava a la seva estimada Catalunya. Perquè segons aquells ‘catalans benintencionats’ Pujol era Catalunya i si s’atacava Pujol, s’atacava Catalunya.

Que Leo Messi és el millor jugador de futbol del món ningú (que entengui de futbol) ho dubta. Que a Espanya hi ha una caverna mediàtica i uns polítics ‘casposos’ que aprofiten la mínima ocasió (de manera legal o il·legal) per atacar Catalunya i els seus símbols, és una realitat demostrada. Que en Leo té uns assessors i un pare que no són el millor exemple de com gestionar una fiscalitat digna del millor jugador del món, segur. Ara bé, que el Barça té una directiva manipuladora que ha convençut a uns milers de ‘culers benintencionats’ que quan algú diu que Messi és un defraudador fiscal, aquest algú està atacant al Barça, això també ha quedat ben palès les darreres setmanes. I no ho dic jo. Ho ha dit en David Fernández, en Tardà i uns quants milers de socis i seguidors culers…

Perquè dir que Pujol és un ‘xoriço’ no és atacar Catalunya, de la mateixa manera que dir que Messi és un defraudador no és atacar al Barça, ni molt menys és veritat que dir que la teva ciutat pot anar millor és atacar Figueres. Perquè #TotsSomFigueres.

 

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista