OPINIÓ: ‘Una oportunitat perduda’

TTIP

Cristina_VallesArticle d’opinió de Cristina Vallès, membre de la Plataforma NO al TTIP Alt Empordà

El dia 4 d’agost d’enguany, la Plataforma No al TTIP Alt Empordà va presentar una moció al Ple de l’Ajuntament de Figueres per tal de declarar la ciutat lliure de TTIP.

Donat que com a plataforma ciutadana no es poden presentar mocions directament al Ple, vàrem presentar la moció a tots els grups parlamentaris i finalment van ser els grups de Compromís, la CUP i ERC qui van assumir la seva defensa. Com a Plataforma ens vàrem oferir a donar tota la informació possible a tots els grups municipals, doncs teníem molt clar que el tema del TTIP és un tema transversal que hauria d’interessar a tots els grups…. Llàstima que no ho aprofitessin, doncs en el transcurs del ple, mentre es debatia la proposta, vàrem poder escoltar arguments i conclusions totalment errades per part dels grups que van votar en contra.

Com quan s’afirmava que no existia opacitat en la negociació, quan ni els seus propis parlamentaris a Europa poden consultar les actes de les reunions; quan es deia que la signatura del Tractat faria baixar els aranzels, sense saber que ja son molt baixos; quan es parlava de que beneficiaria a les PIMES, quan serien elles les més perjudicades en la signatura; quan es parlava d’obrir mercats i l’únic que ens pot portar el Tractat és un allau de grans corporacions que col·lapsin la possibilitat d’expansió dels nostres productes o quan  es parlava de que era massa precipitat el posicionar-se i  sabem que s’apropa una tardor decisiva degut als moviments per part de la Comissió Europea d’accelerar  els terminis per aprovar els tractats.

Els resultats de la votació van ser, vots a favor de Compromís, la CUP i ERC. Abstenció de Convergència i vots en contra d’Unió, PP, Ciutadans i PSC.

Dol el vot contrari del PSC, els altres vots negatius eren més previsibles, però d’un partit que es diu d’esquerres, no aturar el TTIP es donar el vot a les grans corporacions, donar el vist i plau a un Tractat que amenaça la democràcia, els serveis públics, els drets socials i ambientals, no te sentit, esperem que aquest vot no sigui un anticipi de la posició del bloc socialista europeu.

Com a Plataforma ens tornem a oferir per obrir un diàleg del tot necessari amb aquests grup parlamentaris, és molt el que ens hi juguem…

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista