OPINIÓ: ‘Va de democràcia’

maria-perpinya-erc-figueres-2015

Article d’opinió de Maria Perpinyà, regidora d’ERC a l’Ajuntament de Figueres

“Els ajuntaments són la institució més propera als ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Durant més de 35 anys els ens locals han bastit amb esforç una xarxa de serveis bàsics per a la ciutadania. Vertebradors del territori, agents indispensables per a la cohesió social i compromesos en la defensa dels valors fonamentals de la democràcia.”

Així comença el document signat per alcaldes i alcaldesses aquest passat 1 de Juliol de 2017, a tres mesos de la data del Referendum. En un acte de compromís clar per la democràcia i la defensa dels seus valors. Un acte de suport al nostre govern, per defensar un dret bàsic: poder votar.
Els regidors d’ERC estem convençuts que #Figueres serà un municipi compromès amb la democràcia i treballarem amb els companys regidors per donar ple suport i col’laborar en el que calgui per fer posssible el Referèndum.
Ho farem convençuts i ens devem als que ens van votar en les Municipals del 2015 i els que van votar el govern de la Generalitat actual en una campanya clara per tirar endavant un anhel generalitzat, el de poder decidir lliurement el futur del nostre país. Com a representants locals en la institució més propera a la ciutadania, els regidors coneixem les necessitats dels nostres conciutadans i ens devem a les seves demandes. Ara toca ser ferms i donar suport a la voluntat expressada pel Parlament de Catalunya i encoratjar a seguir endavant amb tots els passos necessaris per organitzar, convocar i celebrar el referèndum anunciat pel proper 1 d’octubre.

Els regidors d’ERC quan comenci la campanya tenim clar que treballarem sobretot perquè molta gent vagi a votar i també perquè tots puguem explicar, argumentar i convèncer en un sentit de vot o altre. Ara encara no toca, de ben segur que endevineu quin serà el nostre posicionament. Ara toca fer costat als que han de permetre que es pugui materialitzar en un vot clar i directe la voluntat expressada civicament, política i democràtica de la inmensa majoria de la societat catalana.
La ciutadania i les entitats exigeixen sempre compromís i actuar en consciència seguint els programes electorals i les promeses fetes per guanyar vots, ara més que mai cal ser responsables. Els regidors d’ERC de Figueres actuarem amb fermesa recordant les nostres promeses de treballar per la ciutadania i les seves necessitats que són molt més importants que qualsevol amenaça, multa política o inhabilitació. Manllevant una frase del company Gabriel Rufián recordem que “el referendum de desconnexió no demana independentistes, sinó demòcrates del sí o del no.”

Maria Perpinyà Fortunet.
Regidora ERC-MES.