OPINIÓ: ‘Voldria debatre sobre les retribucions’

opinio-pere-casellas-figueres-2015

Pere Casellas, regidor del PSC de Figueres

Com és ben sabut, el Ple de dijous dia 2 va rebutjar debatre sobre les dedicacions d’electes a la ciutat, sobre els salaris i sobre les indemnitzacions que han de percebre la totalitat dels regidors de l’Ajuntament. Sincerament, hauria estat bo poder exposar les posicions al ple i que els ciutadans coneguessin la proposta explicada pel mateix govern, amb independència del resultat final de la votació.
La realitat és, com no pot ser d’una altra manera, que continuarem treballant i debatent aquest tema amb l’oposició. Amb tot, és bo situar les coses al lloc adequat i dir que hem mantingut trobades amb els diferents grups de l’oposició per abordar aquest tema.

Us en faré un relat per a situar les coses al seu lloc: hi ha grups que expressen clarament una posició ideològica en el sentit que els electes han de fer un treball amb dedicació i unes retribucions molt moderades i, per tant, no es possible tancar cap acord polític per aprovar un model de govern que no sigui el seu, que òbviament passa per l’expulsió de la vida política de qui guanyi més de 1.400,00 € al mes.
Altres portaveus, tot i expressar-nos possibilitat d’acords, simplement es deuen a unes assemblees que no els donen l’autonomia política que tot electe hauria de tenir.
Algun altre grup ens ha tingut parlant i proposant hores -el dia de la revetlla fins tard-, per després dir que no hi ha diàleg.
Algun altre portaveu, després de diverses cancel·lacions intempestives, s’ha reunit amb nosaltres durant minuts només per dir que està d’acord amb dues dedicacions i ha tramat per intentar asfixiar el govern minuts després.
El darrer grup que queda ha estat dialogant, hem treballat i hem arribar a compromisos interessants, com que pugui ser present a les decisions que afecten el Barri de Sant Joan, a la Sala Edison i la construcció de pisos assistits per a gent gran, però un cop signat l’acord (per escrit!) la seva portaveu el va trencar sense que a hores d’ara el govern en sàpiga encara el perquè.
Per això hauria estat bo debatre. En tot cas, seguirem negociant. Des de l’oposició vaig reclamar sempre mitjans, i ho faig també des del govern. Crec que titllar les retribucions dels electes (govern i oposició) d’immorals quan costen 10,07 € per figuerenc i any i representen un 1% dels 50.000.000,00 € que hem d’administrar els electes és simplement un exercici d’oportunisme polític incomprensible provenint de persones que, treballant per l’Ajuntament de Figueres, han gaudit d’un sou de prop de 70.000,00 €.
Al meu entendre les retribucions proposades són adequades, com també és adequada la proposta feta a l’oposició de tenir una retribució comparable a altres ajuntaments, disposar de despatx i d’un assistent a mitja jornada per grup. Seria una bona manera de fer el treball millor i de fer progressar entre tots la ciutat.
El ple va rebutjar debatre les raons que ens impulsen a fer aquesta proposta. No ho comparteixo, però seguiré treballant amb la mà oberta per aconseguir el que crec que és bo per a la ciutat, que no és re més que tenir un govern i una oposició que dediquin hores a la ciutat i que ho facin amb els mitjans necessaris per a fer la feina.

http://perecasellas.blogspot.com.es/

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista