Peralada celebra la Festa de Pasqüetes i homenatjarà a la Coral del municipi

Cartell_Festa_Pasquetes_peralada_2017· Peralada celebra la Festa de Pasqüetes i homenatge a la Coral del municipi en el 25è aniversari de la seva constitució
El cap de setmana del 21 al 23 d’abril, Peralada celebrarà la Festa Major de Pasqüetes, amb diversos actes per a totes les edats. El Concert, la Trobada Gegantera i l’acte de reconeixement a la Coral de Peralada són les activitats més destacades d’enguany.
El dissabte al mati tindrà lloc una Bicicletada popular i un taller per a fomentar el reciclatge dedicat al públic familiar. A la tarda, a càrrec de la Colla Gegantera de Peralada, tindrà lloc la 4a Plantada de Gegants i Capgrossos, celebració que comptarà també amb l’acte d’agermanament del Gegant Ramon Muntaner amb els Gegants de Perpinyà els Reis Jaume II i Esclarmonda de Foix. En la celebració d’aquesta jornada i participaran les Colles Geganteres Perpinyà, Faràndula de Badalona, El Port de la Selva, La Bisbal d’Empordà, Cassà de la Selva, Particulars de Figueres i Torroella de Montgrí.
Els actes del dissabte es clouran amb la representació de l’obra de teatre “Can Pistraus, anem a fer dissabte” de la companyia La Bèstia Peluda.

Per l’endemà, coincidint amb la diada de Sant Jordi, s’han programat múltiples activitats, com l’espectacle infantil “Dracs, balls i roses” a càrrec de l’animador Pep Puigdemont i una parada de venda de Llibres i Roses a càrrec de l’Escola Municipal. Com és de costum en la Festa de Pasqüetes, l’Ofici Solemne cantat per la Coral de Peralada, el Concert de Festa Major, l’Audició de Sardanes i el Ball de fi de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Internacional Costa Brava, portaran el toc musical a la Festa.

La festivitat començarà divendres al vespre amb l’acte d’entrega del guardó de bronze “Claustre de Sant Domènec” a la Coral de Peralada, entitat de la vila que enguany celebra el 25è aniversari de la seva constitució. És la primera vegada que l’Ajuntament de Peralada fa entrega d’aquesta distinció, reproducció escultòrica en bronze del Claustre romànic de Sant Domènec, i que reconeix les aportacions o activitats significatives per al municipi per part de persones o entitats, en qualsevol àmbit.

La coral de Peralada va donar el seu tret de sortida l’any 1991 sota la direcció de l’instrumentista de contrabaix i violí, i compositor de sardanes, Josep Joli i Blanch.

Durant tot el cap de setmana també s’instal·len la fira i atraccions per a tots el públics.