Pere Casellas: “La concessió d’ajuts estarà sotmesa a la legalitat. No acceptarem pressió ni de cap plataforma ni de cap entitat”

pere-casellas-declaracions-benestar-social-figueres

El regidor de Serveis Socials i Habitatge de l’Ajuntament de Figueres ha explicat les directrius polítiques de Serveis Socials per als propers quatre anys. Casellas ha avançat la creació d’una comissió per estudiar la realitat social de la ciutat i establir accions concretes en què hi participaran les entitats del sector com ara la PAH i Taula energètica i els grups de l’oposició

El Tinent d’Alcalde i Regidor de Serveis Socials i Habitatge, Pere Casellas, ha explicat aquest matí les directrius polítiques de l’àrea de Serveis Socials per aquest mandat. Casellas ha estat contundent a l’hora d’afirmar que Serveis Socials atendrà els casos de pobresa segons “la legalitat i els criteris dels tècnics del departament”, i ha afegit: “Serem molt curosos en l’ús d’aquests recursos, no permetrem alguns abusos que hem detectat.” En referència a les negociacions, i per evitar situacions de conflicte i pressions als treballadors de Serveis Socials, Casellas ha explicat que els casos es resoldrien individualment, però en cap cas no hi haurà negociació amb plataformes ni amb col·lectius. “No acceptarem la pressió a la qual s’han vingut sotmeten als treballadors en forma d’agressions verbals en el moment de les entrevistes, qualsevol pressió il·legal serà posada en coneixement de la Guàrdia Urbana i de les autoritats judicials.”

En matèria d’habitatge, s’ha expressat la voluntat ferma de l’equip de govern de perseguir el frau i evitar la cronificació de l’estada en habitatges d’emergència social, fet que facilitarà l’accés a les persones més necessitades. En aquest sentit, el regidor ha explicat que l’Ajuntament comptava amb 17 pisos que es poden posar a disposició de les famílies amb risc d’exclusió social. A més, ha explicat que la voluntat de l’equip de govern és de disposar de més habitatges i de dotar de més partida pressupostària i de recursos humans a l’àrea de Benestar Socials per atendre la demanda social.

Finalment Pere Casellas ha anunciat que properament es crearà una comissió per estudiar la realitat social de la ciutat formada per les entitats del sector com PAH, Taula energètica o altres, i els grups de l’oposició per tal d’analitzar la realitat i establir polítiques concretes. Aquest grup de treball analitzarà les propostes relatives a posar a disposició dels serveis socials nous habitatges per a pal·liar la situació de crisi habitacional a la ciutat.
D’altra banda, el regidor Casellas s’ha refermat en la urgència del trasllat de les oficines de Serveis Socials al local del Carrer Sant Pau, per l’estat lamentable en el qual es troben actualment les instal·lacions. “És una situació greu, per dir-ho suau”, ha dit el regidor sobre les instal·lacions de l’àrea, tot afegint: “La nostra voluntat és fer el trasllat el més aviat possible, després de gastar prop de 200.000 euros en una opció de compra”.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista