Pere Vila anuncia la seva renúncia a la presidència de la Diputació de Girona

pere-vila-2018

Nou delegat del Govern de la Generalitat a Girona
El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha anunciat aquest dimarts la seva renúncia al càrrec, del què s’ha acomiadat defensant la fortalesa del món local. En el ple ordinari, Vila ha destacat que ha estat un honor presidir la Diputació, i ha dit que ho ha fet amb l’objectiu de treballar pel país i pels seus ciutadans. Vila, que deixarà el càrrec per ser el delegat del Govern de la Generalitat a Girona ha dit que ha treballat i seguirà treballant des del nou càrrec pel país, per la independència i assolir la república.

Els portaveus dels grups polítics han desitjat sort a Pere Vila en la seva nova etapa, i han coincidit a assenyalar que sempre ha tingut la mà extensa i buscant el consens i l’acord. Vila tancarà així una etapa en la corporació que va iniciar com a vicepresident primer d’aquesta institució del 2009 al 2011. De l’any 2011 al 2012 va ser diputat portaveu adjunt a la Presidència a la Diputació de Girona i des del 2015, president de la Diputació.

Està previst que el proper dimarts 24 de juliol es celebri el ple de renuncia, el dimarts 31 de juliol hi hagi el ple en què es celebrarà l’elecció i presa de possessió del nou president de la Diputació de Girona i el dimarts 7 d’agost tingui lloc el ple ordinari del mes d’agost i del cartipàs.

També en el Ple de la Diputació de Girona, d’avui dimarts, el regidor de Figueres Joaquim Felip i Gayolà (PDeCAT) ha pres possessió del càrrec de diputat. Substitueix a Marta Felip, nomenada secretària general del Departament d’Empresa i Coneixement. El nou diputat és membre del Consell Assessor del Patronat de Turisme.