Poemestiu 2018, festival empordanès de poesia

poemestiu-18

Poemestiu 2018 arrencarà el dia 14 de juliol a La Vinyeta, amb un recital dels poetes Jordi López i Sònia Serrabao i una actuació del grup de folk-rock Satan Valolla.

Aquest serà un Poemestiu ben especial, sobretot perquè la principal impulsora del Poemestiu a Darnius des del 2011, gran poeta, mestra i darniuenca, la Montserrat Oriol, ens va deixar el passat mes de juny.
A ella anirà dedicada l’edició d’enguany del festival empordanès, i a més a més se li dedicaran uns premis dins dels Premis Poemestiu, un premi que tindrà el seu nom i que s’atorgarà cada any a gent que ha fomentat la poesia a la comarca.

La dansa, protagonista

Després dels últims anys on l’art convidat era la pintura i la fotografia, aquest any serà la dansa, de la mà del Projecte Espai Dansa de Figueres, que portarà un número de la seva coreografia als recitals de Figueres i La Vinyeta d’aquesta edicicó. De fet, les ballarines que hi participaran destaquen en tot moment la gran capacitat de germanor entre aquestes dues disciplines.

Recitals

El Poemestiu 2018 arrencarà el dia 14 a La Vinyeta, amb un recital dels poetes Jordi López i Sònia Serrabao i una actuació del grup de folk-rock Satan Valolla. El següent recital serà el de Figueres, que tindrà lloc el dia 21 de juliol al Txot’s a les 7 del vespre, i comptarà amb la presència de destacades poetes figuerenques, com ara la Rooser Cabacés i l’ Àngels Vila Safont. Els dos recitals més importants del festival són sempre els més tradicionals, els que es
fan des del 2011, que són el de Navata (20 de juliol) i el de Darnius (8 d’agost).

Retorn a Figueres

Els organitzadors destaquen el retorn a la capital de la nostra comarca, després de dos anys d’absència, per ser una ciutat molt artística que hi té molt a dir en el foment de la poesia.cartell-poemestiu-18