Presentació del llibre “Ásanas del yoga – Historia y mito” de Paula Bande

presentacio-Paula-Bande-figueres-2019

El dissabte 9 de març, a les 12h, a L’Ikigai de Figueres es farà la presentació del llibre “Ásanas del yoga – Historia y mito” de Paula Bande”, llibre editat per l’editorial Dilema i prologat per Ramiro Calle.
El llibre serà presentat per la psicòloga i periodista figuerenca Mar Casas, acompanyada de l’autora, Paula Bande.

presentacio-llibre-Paula-Bande-figueres-2019Estem vivint un moment on el ioga necessita cada vegada més una recuperació dels seus orígens, arrels i profunditat, a causa de l’augment de modalitats d’estils que trobem en la seva pràctica.
La gran quantitat d’informació avui disponible fa que a vegades el practicant de ioga desconegui els seus fonaments, i que la pràctica es converteixi, en el millor dels casos, en un mer exercici de fitness amb pràctiques de relaxació.
No obstant això, el ioga és a més una filosofia de vida que pretén elevar a l’ésser humà en totes les seves dimensions.
Per aquest motiu sigui important conèixer i mantenir el seu antic esperit. “Ásanas del yoga: Historia i mito” és una resposta a l’auge de la pràctica del ioga corporal.
El text uneix la part física del ioga, més profana, amb la part iniciàtica de la tradició: Els valors essencials, la filosofia, el llinatge dels grans yoguis i mestres i els textos sagrats.
Aquest llibre obre la porta al lector, tant si és professor o alumne, perquè consideri la seva experiència en la pràctica del ioga assentant-la sobre unes bases més àmplies i substancials.
Igual que un bon guia aconsegueix que contemplem un quadre d’un museu amb una mirada més reflexiva, aquesta obra ens condueix a poder assaborir el ioga bevent de les fonts mateixes de les seves arrels, ajudant-nos així a endinsar-nos en un coneixement més profund.

L’autora: Paula Bande
S’inicia en la pràctica del ioga l’any 1996. Durant més de vint anys el ioga ha estat la porta a un viatge interior, recorregut amb la mateixa passió i intensitat que els viatges que va realitzar pel Sud-est Asiàtic, que li van permetre formar-se en profunditat en diferents disciplines orientals com el massatge tradicional tailandès, la reflexologia podal i el reiki.
A més, ha perfeccionat els seus estudis amb la formació i pràctica del mètode pilates i de diferents estils de ioga: Iyengar, Ashtanga, Bhakti Vinyasa, Jivamukti i Anusara. Entre els seus mestres compta amb professors de la línia de Nil Hahoutoff de Hatha ioga; Carlos Claramunt, Guadalupe Gallastesgui i Cristina Mata.
“Ásanas de yoga: Historia i mito” és el fruit de més de tres anys de recerca, un gran repte acadèmic que ha requerit de molt de temps i esforç. Amb ell l’autora vol expressar el seu infinit agraïment a mestres de la tradició com la seva mestra Amma i el gran mestre Mooji.

Dia: Dissabte 9 de març 2019
Hora: 12h
Acte: Presentació del llibre “Ásanas del yoga – Historia y mito” de Paula Bande (editat per editorial Dilema)
Presentat per: Mar Casas i l’autora, Paula Bande
Organitzen: Llibres Low Cost, Editorial Dilema i L’ikigai