Presentació del llibre Els Remeis tradicionals de la Costa Brava, de Rosa Maria Subirós i Teixidor

remeis-tradicionals-de-la-costa-brava
REMEIS TRADICIONALS A LA COSTA BRAVA
Rosa Maria Subirós Teixidor
ISBN: 978-84-92811-38-0

Presentació del llibre Els Remeis tradicionals de la Costa Brava, de Rosa Maria Subirós i Teixidor. Amb presència de l’autora.

Lloc: Biblioteca Fages de Climent
Dia: 16/03/2013 12:00
Telèfon: 972.67.70.84
Aquest llibre és el resultat d’una recerca etnogràfica sobre el saber mèdic popular en la qual es van entrevistar persones majors de 60 anys, de tretze pobles pescadors de la Costa Brava.

Centrat en 23 afeccions, descriu la patologia, les causes, els símptomes i el tractament des del punt de vista “científic” i la manera de pensar, entendre i interpretar el procés salut/ malaltia/atenció, segons el model explicatiu popular, basant-se en el material recollit en les entrevistes i les converses.
Un dels objectius d’aquest llibre és que tot aquest bagatge cultural i tradicional no es perdi en l’oblit.
Rosa M. Subirós és diplomada en Infermeria, llicenciada en Antropologia Social i Cultural i Màster en Antropologia Mèdica i Salut Internacional, amb una tesi de màster sobre el saber mèdic popular a la Costa Brava. En relació amb aquesta àrea ha publicat articles en diverses revistes: Argo (2009), Revista d’Etnologia de Catalunya (2010), Alberes (2010), Revista del Baix Empordà (2011), i Full d’Història local de l’Escala (2011).