Presentació del llibre Kubala, de Manuel Ibáñez Escofet

KUBALA

Divendres 12 d’abril a les 19 hores al Museu del Joguet, es presentarà el llibre Kubala, de Manuel Ibáñez Escofet, en un acte al Museu de Joguet a partir de les 19 hores en el que intervindran l’empresari i directiu de FC Barcelona Dídac Lee, l’ex-jugador del Barça Pere Gratacós i el fill del periodista Manuel Ibáñez Escofet i catedràtic de la UAB, Fèlix Ibáñez. També comptarem amb la presència de Josep Maria Sòria, curador d’aquesta edició i ex-sotsdirector del diari La Vanguardia.

Kubala de Manuel Ibáñez Escofet, es va publicar originàriament el 1962 a la col·lecció Biografies Populars, de l’editorial Alcides. A Edicions Cal·lígraf hem volgut recuperar aquesta obra per l’interès per la vida d’un futbolista que va ser cabdal per la història del Barça, la popularitat del qual va portar a construir el Camp Nou. Tanmateix hem volgut recordar la figura de l’autor de la biografia, un mestre de vàries generacions del periodisme català que ens acosta un dels seus deixebles, Josep Maria Sòria.

Aquell tàndem Kubala-Ibáñez Escofet ens serveixen per recuperar una part fins ara poc estudiada de la nostra història esportiva, del Barça i del periodisme a Catalunya durant el franquisme. Aquella va ser una etapa en la qual va emergir el lema «Més que un club» que, encara avui, trobem al frontispici d’una entitat fortament arrelada al territori i d’una institució que s’ha globalitzat per tot el món.