Presentació del llibre “Man la Modu – Soc el Modu: parlem wólof i català” de Mactar Thiam Fall

Presentació del llibre “Man la Modu” de Mactar Thiam Fall Es tracta del primer llibre de wòlof-català ideat, elaborat i redactat per un “wòlof natiu” i té com a objectiu principal facilitar l’aprenentatge del català als parlants de wòlof, que siguin del Senegal, Gàmbia o Mauritània. El personatge principal del llibre és el Modu, un jove senegalès que va venir a viure a Barcelona amb el seu germà gran, l’Omar. L’Omar està casat amb una catalana, la Núria, i tenen dos fills, la Hadi i en Pau.

[Not a valid template]

El llibre té deu temes, cadascun dels quals s’introdueix amb un diàleg que descriu les diferents activitats del Modu a Catalunya en les dues llengües, wòlof i català. A cada tema hi ha quatre apartats amb quatre diàlegs breus i unes pàgines de vocabulari i conjugació del wòlof al català.

Mactar Thiam Fall, senegalès nascut el 1969, ha exercit la docència al seu país durant més de quinze anys. Des de que es va instal·lar a Barcelona, ara fa cinc anys, després d’haver viscut a Alemanya, França i Itàlia, s’ha dedicat a l’ensenyament del wòlof, l’idioma més parlat al Senegal, i també ha desenvolupat tasques de mediació i suport social amb el col·lectiu de joves immigrants africans a Catalunya.

A més de “Man La Modu / Sóc el Modu. Parlem wòlof i català”, actualment l’autor està treballant en altres títols clau per a l’ensenyament del wòlof: els diccionaris castellà-wòlof / wòlof-castellà i català-wòlof / wòlof-català. Fall també és director i productor de la sèrie documental “Betim reew (Fora del país)” sobre l’experiència migratòria senegalesa a França i Espanya.

Font: l’autor i pàgina web del CPNL