Presentació del llibre “Ratafia supernova” de Jordi Casals

Sebastia-Roig-i-Jordi-Casals-figueres-2019

El dissabte 15 de juny a les 12:00h , al Bar de la Cate de Figueres presentació de la novel·la de Jordi Casals “Ratafia supernova”. Amb Llibres Low Cost, editorial Laertes i el Bar de la Cate gaudirem de l’estrena de la seva tercera obra, per primer cop en català. Jordi Casals estarà acompanyat del també escriptor, Sebastià Roig.

L’autor torna amb una divertida novel·la, en què reflexiona sobre el fet d’escriure sense apartar-se de les seves senyes d’identitat: personatges atípics a la recerca de la seva vocació, escenaris reals i episodis hilarants.

Un jove empordanès, graduat en Llengua i Literatura, vol ser escriptor. Fascinat pel realisme brut, Tarantino i els còmics, ha escrit l’esborrany d’una novel·la negra protagonitzada per detectius, ionquis i un grup de noies que treballen d’especialistes de cinema d’acció.
La professora de l’Escola d’Escriptura li diu que el seu text fa aigües: parla de realitats que no ha viscut en primera persona i que, per tant, desconeix. A la història —li diu la professora— li falta versemblança.

Decidit a arreglar les mancances de la seva opera prima, el figuerenc provarà d’endinsar-se en el món de l’hampa altempordanesa durant tres dies, a la recerca de la veritat literària, acompanyant-se de delinqüents, politoxicòmans i membres del lumpen que el puguin iniciar en el món de les drogues dures, la violència i el risc.

Però ho farà de manera tan superficial i matussera que la història acabarà convertint-se en una road story carregada de despropòsits i d’humor negre.

Jordi Casals (Barcelona, 1976). Viu a L’Empordà des del 2011, on fa de professor de Llengua i Literatura a l’Institut Alexandre Deulofeu. Ha estat membre de diverses bandes de rock, funk, soul i ska (Soul Taja o Komando Moriles-Belafonte). Com a escriptor ha publicat “Muerte por funky” (2013) i “Telecaster circus” (2016).

Ha canviat els “Dry Martini” per la garnatxa.

***********************************************

Dia: Dissabte 15 de juny
Hora: 12h
Lloc: Bar de la Cate – Ronda del Rector Arolas, 6 – Figueres
Acte: Presentació del llibre “Ratafia supernova”
Autor: Jordi Casals
Edita: Laertes
Presenten: Sebastià Roig i l’autor, Jordi Casals
Organitzen: Llibres Low Cost, Laertes i Bar de la Cate