Presentació dels llibres “Oriol Junqueras – Fins que siguem lliures” i “Esperança i llibertat”

llibres-low-cost-erc

El proper dilluns 18 de març, a les 20h, a la sidreria Txot’s de Figueres es presentaran els llibres “Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures” de Sergi Sol i “Esperança i llibertat” de Raül Romeva, tots dos editats per Ara Llibres.

Tindrem la presència de l’autor Sergi Sol i Laura Pinyol (editora del llibre de Raül Romeva), acompanyats de Maxi Calero (amic personal d’Oriol Junqueras) i del músic Pep Picas.

***

El llibre “Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures” de Sergi Sol analitza el rerefons de la tardor del 2017 al mateix temps que repassa la trajectòria del vicepresident.

L’ obra narra, analitza i contextualitza, des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim del vicepresident Oriol Junqueras, el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana: la precipitació del 20-S, la celebració del referèndum, el desconcert posterior a la proclamació de la República, l’ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics, l’aplicació del 155, l’estratègia d’ERC per eixamplar la base de l’independentisme, la celebració de les eleccions del 21-D i els entrebancs per configurar un nou Govern.
Però, més enllà del relat passionat i de la informació inèdita d’aquest període transcendental, hi ha la voluntat manifesta de reivindicar i fer justícia a la figura i el treball d’Oriol Junqueras.
Un llibre que vol ser també un homenatge i un nou clam per exigir el seu alliberament.

*****

“Esperança i llibertat” de Raül Romeva és un document històric i un testimoni clau per entendre la situació política del país.
Des de les presons d’Estremera i Lledoners, Raül Romeva reflexiona sobre els conceptes de pau, democràcia i república, i confessa interioritats del seu captiveri

Raül Romeva decideix posar sobre el paper els seus pensaments des de la presó i ho fa amb els valors de l’esperança i la llibertat al centre de tot. Sense pocions màgiques ni retrets, amb convicció i el cap ben alt, amb la mà estesa i amb pas decidit cap a la República.
Es tracta d’un llibre sobre la captivitat dels presos polítics, amb reflexions i propostes, molts dubtes, però també algunes certeses.
Amb raons i arguments sobre la nostra democràcia, sobirania i independència; amb records per l’1 d’octubre, i sobretot, amb el convenciment que la presó dura un temps, però la dignitiat i l’orgull són per sempre.

******

Dia: Dilluns 18 de març
Hora: 20:00h
Lloc: Sidreria Txot’s (Avda. Salvador Dalí i Domènech, 114 – Figueres)
Acte: Presentació dels llibres “Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures” de Sergi Sol i “Esperança i llibertat” de Raül Romeva.
Editorial: Ara Llibres