Presentada a Llançà, la 2a edició del Torneig Flama del Canigó

flama-canigo

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Llançà ha estat l’escenari, aquest dilluns 12 de juny, de la presentació oficial de la segona edició del Torneig Flama del Canigó de categoria sènior que es disputarà el proper cap de setmana del 17 i 18 de juny a Llançà (femení) i a Figueres (masculí).

Les localitats gironines de Llançà i Figueres seran les seus d’un torneig que, en la seva segona edició, reunirà als finalistes femenins i masculins de la Copa Catalunya 2016-17 i als combinats finalistes de les lligues del Languedoc-Roussillon franceses.

La presentació del 2n Torneig Flama del Canigó s’ha celebrat aquest dilluns 12 de juny a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Llançà en un acte que ha comptat amb la presència del Sr. Pere Vila, alcalde de Llançà i President de la Diputació de Girona; la Sra. Marta Felip, alcaldessa de Figueres; el Sr. Joan Fa, President de la Federació Catalana de Basquetbol; el Sr. Jacques Astrou, President de la Lliga Languedoc-Roussillon francesa; i el Sr. Francesc Xavier Santaló, President de l’RT de Girona de l’FCBQ i vicepresident de la Federació; acompanyats dels representants dels equips catalans femenins i masculins participants.

Dissabte 17 i diumenge 18 de juny, serà quan els pavellons municipals d’ambdues localitats gironines acullin aquest torneig amb format de final a quatre. BARÇA CBS CBF CERDANYOLA-VILA UNIVERSITARIA en femenins, i MATARO PARC BOET ARACENA-CB SANT JOSEP-EL REBOST en masculins seran els representants catalans d’enguany d’un torneig que va néixer la temporada passada fruit dels vincles de col·laboració establerts els darrers anys entre la representació de la federació francesa a la Catalunya Nord i la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ).

El Pavelló Municipal de Llançà serà l’escenari del torneig en modalitat femenina i comptarà també amb la participació del BC SOLERIEN JS CUGNAUX BASKET com a representants francesos. Les semifinals es disputaran dissabte a les 17h i a les 19h, mentre que el partit pel 3r i 4t lloc i la final el diumenge a les 9:30h i a les 11:30h respectivament.

En categoria masculina, els equips francesos seran el SAINT ESTEVE BASKET CLUB i el NîMES BASKET i es jugarà en el Pavelló Municipal de Figueres: les semifinals del dia 17 a les 17h i a les 19h, i el 3t i 4t lloc i final del dia 18 a les 10h i 12h respectivament.

Durant la presentació, les autoritats presents s’han mostrat satisfetes de poder portar a terme la segona edició d’aquest torneig. Per part francesa, el Sr. Astrou, President de la Lliga Languedoc-Roussillon, ha reconegut que “aquest és un dia de festa per nosaltres, i també ho serà durant tot el proper cap de setmana”, mentre que pel president de la Federació Catalana, Sr. Fa, “portar la Flama del Canigó a Llançà i Figueres aquests dies és una gran satisfacció”, tot esperant que “a totes dues seus vagi molt bé i es pugui veure un gran nivell”. D’altra banda, els alcaldes de les ciutats amfitriones també s’han pronunciat: per part de Figueres, la seva alcaldessa Sra. Marta Felip s’ha mostrat “encantada d’estar aquí” i ha donat les gràcies “per comptar amb Figueres, una ciutat que ha apostat pel bàsquet en els darrers anys”. També ha reconegut que un torneig com aquest ajuda per anar fent via cap a esdeveniments propers com els que tindran lloc durant tot el 2020, quan Figueres sigui la Ciutat del Bàsquet Català. Així mateix, el Sr. Pere Vila, alcalde de Llançà i President de la Diputació de Girona; ha donat les “gràcies per comptar amb la nostra ciutat i gràcies per portar aquest esdeveniment. Serà un cap de setmana on posarem tot el que estigui de la nostra part”.

A la primera edició disputada a Canet-en-Roussillon i Toulouges, els dos representants femenins catalans, el JOVENTUT LES CORTS (campió) i el BASKET ALMEDA (subcampió) varen disputar la final del torneig; mentre en clau masculina, l’UB SANT ADRIÀ (4t classificat) i el BÀSQUET SITGES (3r classificat) van jugar el partit pel 3r i 4t lloc, tot repetint la final de la Copa Catalunya 2015-16.