Primera Setmana de La Mostra i encarem la Segona

La 17ena edició de La Mostra acaba la seva primera setmana de programació amb una gran assistència de públic.
La Mostra va iniciar la primera activitat amb la projecció de la pel·lícula Tracks, que organitza conjuntament amb Diòptria. Un dels principals reptes d’aquesta primera activitat era el canvi de dia, dimecres enlloc de dijous, la resposta del públic va ser molt satisfactòria amb una gran assistència de públic.

El divendres dia 16, hi havia dues activitats protagonitzades per la Mireia Miró, la xerrada pels instituts de la comarca i una segona xerrada al vespre.

Amb la Mireia Miró La Mostra tanca la presència de la millor generació de corredors que ha donat Catalunya a l’esquí de muntanya i a les curses de muntanya, juntament amb en Kilian Jornet i en Marc Pinsach, tot i que puja un planter amb gran potencial. La Mireia Miró va explicar com una generació de corredors catalans forjats al Pirineu varen assaltar als corredors alpins i als campionats del món, i ho varen aconseguir. Els resultats esportius assolits per la Mireia Miró , que en categoria femenina no s’han tornat a repetir per cap altre esportista catalana. En la seva xerrada ens va presentar com va assolir el cim de l’èlit mundial i els grans triomfs a nivell internacional. Després d’aquesta època va venir un temps de dubte i alguna lesió que la varen dur a endisar-se en el món del salt base i el vol amb wingsuit (vestit amb ales). En aquest àmbit va realitzar una activitat frenètica i una progressió meteòrica, tot i va veure que era una activitat amb moltes cares i grans perills, que fins a dia d’avui no ha tronat a practicar. Alhora ja havia tornant a l’esquí de muntanya de competició, permetent-li acabar la seva carrera com ella volia, fent les paus amb l’esport i la competició assolint grans resultats a nivell internacional.mireia-miro_cee

El dissabte 17 vàrem comptar amb la presència de la Sílvia Vidal que havia aixecat una gran expectació tot i ja haver participat en l’edició de La Mostra del 2012. Escaladora de grans parets, en solitari, en indrets remots i en total aïllament, ni radio ni mòbil. La seva darrera gran aventura a la zona d’Alaska a la paret del Xanadu: 53 dies, 540km portant material i 17 dies en paret. Són 3 xifres que permeten esbrinar la magnitud de l’aventura i de la paret. Però la seva trobada amb ossos, la seva força mental i la capacitat de sobreposar-se a situacions extremes en total solitud, varen fer les delícies del públic que la va homenatjar amb un llarg aplaudiment, dels més llargs que es recorden en la història de La Mostra.silvia-vidal_cee

La Mostra ja encara la darrera setmana amb la presència de l’Oriol Baró divendres 23, i dissabte 24 l’entrega de premis del 1er concurs de Curtmetratges Autopodium Volkswagen. La Mostra – Figueres 2018 i la projecció dels documentals: Incògnita Patagonia, Solidream. Les Oeuvres du Pamir Pamir i Solo in Papua. Com a novetat, que no surt a programa, comptarem amb la presència de Rai Puig, el protagonista del documental Solo in Papua, que clausurarà la 17ena edició de La Mostra.