Programació infantil per les Fires i Festes de la Santa Creu a Figueres

espectacles_infantil
– TORNA ROBIN HOOD. Teatre infantil amb la companyia de Teatre Nu. Diumenge 1 de maig, 18.00 h, Sala La Cate
Dos personatges esperen l’arribada de Robin Hood, el gran heroi, protagonista de tantes i tantes gestes, que ens explicarà com ens ho hem de fer per tirar endavant, per superar les adversitats i per desfer-nos del desànim i del pessimisme que des de fa temps ens aclapara. Amb la seva arribada, però, els dos personatges que no havien de fer res més que presentar-lo es trobaran immersos en una aventura de conseqüències imprevisibles.
Intèrprets: Francesc Mas i Maria Hervàs / Direcció i dramatúrgia: Víctor Borràs / Producció: Teatre Nu / Edat: a partir de 4 anys / Durada: 50 min /Preu: 5 €. Membres del Club Els Tits i socis de La Cate, 3 € (descompte no aplicable als adults). Venda d’entrades a la taquilla del Teatre Municipal el Jardí i a www.figueresaescena.com, i el mateix dia de la funció a la taquilla de la Sala La Cate.
UH, QUIN CANGUELI. Companyia Xip Xap. Dilluns 2 de maig, 12.00 h, plaça Josep Pla

​Imagina’t què passa quan la bèstia, la granota, la bruixa, el rellotge de paret, la vaca, lo Marraco, l’esquelet i els seus amics es troben per fer una festa… és la festa del cangueli!

Uh! No t’espantis si el que veus no és el que penses, si el que passa no és el que creus… gaudeix i deixa’t portar. Has de conèixer les criatures més dolentes i terribles de les nostres cançons i cridar, cridar… NO EM FAS POR!
 
– INDIS. Companyia Xip Xap. Dilluns 2 de maig, 17.00 h, plaça Josep Pla
Quan comencen les danses d’invocació a la gresca, els poblats indis ofereixen sacrificis a les forces de la natura i llavors és quan l’esperit del cavall, del peix i de l’àliga (que representen els elements terra, aigua i vent), es combinen amb el foc de mitja tarda per donar lloc a un dels espectacles més apassionants que mai s’han viscut: Indis. Les danses que conformen aquest espectacle han estat creades de bell nou  per fer gaudir a grans i petits en un espectacle d’animació Molt salvatge.
PAÍS DE XAUXA ÉS DIVERSIÓ. Companyia País de Xauxa. Dimarts 3 de maig, 12.00 h, plaça Josep Pla
– LA BANDA FORÀNIA. Companyia Forani Teatre. Dimarts 3 de maig, 17.00 h, plaça Josep Pla
​Cinc músics i un clown. Espectacle itinerant musical de carrer amb animació, participació del públic i música en directa. L’energia de la música balcànica, el romanticisme de les fanfares franceses, la força de les cobles del nostre país, l’exotisme de la música àrab, el caràcter festiu de les tarantel·les italianes i la sorpresa de la música circense conformen el so particular d’aquesta fanfara.
 
– RITMES I CANÇONS. Companyia El Pot Petit. Divendres 6 de maig, 17.00 h, plaça Josep Pla
Les rialles són l’excusa per iniciar aquesta aventura amb en Pau i la Jana (els personatges del Pot Petit) i la banda de músics més deliciosa que hi ha, la Melmelada Band! A partir d’una pila de riures que surten de dins un pot màgic, el Pot Petit anirem descobrint els diferents tipus de riure que hi ha, de la mà de molts personatges que ens portaran a ballar diferents cançons i danses, de molts estils i ritmes diferents! Un concert amb sis músics dalt l’escenari, titelles i teatre, que farà bellugar a petits i grans!
– TANDARICA CIRCUS. Companyia Passabaret. Dissabte 7 de maig, 12.00 h, plaça Josep Pla
Ells en diuen “retro-balkan-rock’n’roll circus” però, parlant en plata, són només quatre pallassos bojos com un llum de ganxo capaços de disparar-se una canonada a l’estómac, improvisar rutines aèries o jugar amb un llançador de ganivets amb una miopia severa… Són artistes d’aquells que es juguen la seva pròpia vida… i si no és la seva, que sigui d’algú del públic! No pots faltar al seu pròxim show: cada funció pot ser l’última! Textos i números inversemblants per un espectacle de circ absurd i amb un ritme trepidant, per a totes les edats i per morir de riure.
Més informació a www.passabarret.com
Els espectacles a la plaça Josep Pla són gratuïts.
Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista