Rebuig a la participació de l’ultradreta als debats municipals

ajuntament

-Esquerra Republicana i Guanyem Figueres manifesten el seu rebuig a la participació de l’ultradreta als debats municipals-
-Les formacions demanen als organitzadors que rectifiquin i deixin fora dels debats el feixisme que vol retrocedir en tots els avenços democràtics-

Les candidatures de Guanyem Figueres i Esquerra Republicana a l’ajuntament de Figueres manifesten el seu desacord amb la participació de la formació d’ultradreta als dos debats electorals que tindran lloc al llarg de la campanya. Consideren que permetre la participació d’aquesta formació és normalitzar i acceptar un discurs obertament feixista, racista, masclista i homòfob que ataca els fonaments bàsics de la democràcia.

Per aquests motius les dues formacions demanen als organitzadors dels debats que rectifiquin i no permetin que la veu de la intolerància sigui present als debats.

Guanyem Figueres i ERC consideren que dins la democràcia hi ha espai per totes les formacions polítiques, però que en aquest cas es tracta d’una organització que té com a objectiu limitar els drets i les llibertats de tots aquells que no pensen com ells.

Així mateix, alerten que és responsabilitat dels organitzadors decidir si permeten que aquells qui atien el conflicte social i volen ensorrar els avenços democràtics han de tenir un altaveu.

En aquest sentit, Esquerra Republicana i Guanyem Figueres demanen a la resta de formacions que es presenten a les eleccions municipals que manifestin el seu desacord amb el fet que un partit feixista participi dels debats electorals.