RECITAL DEL PIANISTA ALEXANDRE BODAK AL CERCLE SPORT FIGUERENC

RECITAL DEL PIANISTA ALEXANDRE BODAK AL CERCLE SPORT FIGUERENCDIMARTS 1 DE JULIOL DE 2014 A FIGUERES A LES 20.30 H  Entrades : 10 euros (accés gratuït fins a 12 anys). A la venda a la sala, abans del concert.

ALEXANDRE BODAK

Alexandre Bodak és un pianista d’origen eslau, nascut à Berlín, que va començar estudiant el piano a Alger. Va continuar els seus estudis musicals al Conservatori de Tolosa, i ulteriorment al Brasil i a l’Uruguay, al Conservatori nacional de música de Montevideo, on va treballar amb Wilhelm Kolisher, Enrique Casal Chapi i Eliane Richepin. Després de la seva instal.lació a la regió parisenca, es va perfectionar al Conservatori nacional de Paris amb Eliane Richepin, Jeanne-Marie Darré, Germaine Devèze i Pierre Sancan.

Durant els seus estudis, va encontrar el coreògraf François Malkovsky i esdevenir el seu pianista acompanyant del 1957 fins al 1982, i va compondre per a ell belles pàgines per a piano (Inventions) : així va estar l’actor i el testimoni privilegiat del lligam entre la música i la dansa que dóna tot el seu sentit a la « Dansa lliure Malkovsky ».

Alexandre Bodak fou premiat en nombrosos concursos internacionals. Al 1992, rebé el primer premi del « Concours international des grands amateurs de piano » organitzat per Radio France a Paris i, en juny 1999, el Premi del public al primer Concurs internacional de piano de la Van Cliburn Fundation a Fort Worth (Texas).

Desplegant paral.lelament una eminent activitat professional al camp de la cardiologia i de la gerontologia, va prosseguir una brillant carrera de concertista i donar nombrosos recitals i concerts amb orquestra, tant a França com a l’estranger, i va multiplicar les gravacions de discs. Tothom qui va sentir Alexandre Bodak interpretant Brahms, Chopin, Liszt, Schubert, Skriabin, Wagner o Rachmaninov – un amic de la seva àvia – està convençut del seu immens talent.

Al 1995, va participar com a soliste a l’estrena mundial, al gran hall de la Sorbona, de la Symphonie concertante pour six pianos et orchestre de Marius Constant, sota la batuta de Georges Prêtre. En març 1998, va donar a Paris, durant un recital à la Sala Gaveau, l’estrena mundial de la Quatrième sonate pour piano escrita a la seva intenció pel compositor polonès Milosz Magin (1929-1999). En abril 2000, va interpretar à Paris, com a estrena mundial, amb l’Orquestra de l’AP-HP, el Quatrième concerto pour piano que li va dedicar el seu autor, Milosz Magin, i en febrer 2002, encara com a estrena mundial, el Concerto pour piano et orchestre del compositor belga Jan van Landeghem (1954) al Palau dels Belles Arts deBrussel.les.

A Catalunya, Alexandre Bodak va donar en aquesta mateixa sala de Figueres, en novembre 2012, un concert memorable a benefici dels damnificats per l’incendi del mes de juliol a l’Alt Empordà…

PROGRAMA

FRÉDÉRIC CHOPIN (1810-1849)

 • Nocturne opus 55 n° 2
 • Nocturne posthume en mi mineur
 • Six Études
 • Valse opus 70 n° 1
 • Valse opus 34 n° 1
 • Valse opus 18
 • Deuxième Scherzo opus 31
 • Polonaise opus 40 n° 1
 • Polonaise Héroïque opus 53

 

INFORMACIÓ / RESERVA (E-mail) :

bernard-pecheur@wanadoo.fr

Internet : samedis-musicaux.over-blog.com/

ORGANITZA: ELS DISSABTES MUSICALS DE PRADA
71, rue du Palais-de-Justice, 66500 Prades – França
Amb el concurs de l’Amical dels francesos de l’Alt Empurdà i els seus amics francòfons