Reflexions des de l’aula: ‘La Figueres d’avui i del futur’

figueres-pano

Estudiants de 6è de Primària de diferents escoles de Figueres han participat en un projecte literari del diari digital de l’Alt Empordà, www.figueres.com. Es tractava que escrivissin aquells aspectes que els agrada de la ciutat i quins d’altres canviarien per millorar-la. Estem molt contents i satisfets per la resposta rebuda i del nivell dels estudiants de la nostra ciutat. Avui publiquem les reflexions que ens han fet arribar els alumnes i les alumnes de sisè de Primària de les Escolàpies de Figueres.

Aina Puertollano Guerrero, 6è. Escolàpies

QUÈ ES PODRIA MILLORAR de FIGUERES

Des del meu punt de vista, Figueres  és una ciutat molt gran, en la qual està bastant desaprofitada. Crec que des d’ulls d’infants, els parcs s’haurien d’arreglar, ja que no estan molt ben cuidats. Crec que el millor seria fer tres tipus de parcs:

 • Uns parcs pels nens més petits, així podrien gaudir-lo. Agradaria molt el parc, si fos como una mena d’història, és a dir, (per exemple) els gronxadors, siguin el llop i la caputxeta vermella, el tobogan, l’àvia de la caputxeta, i anar fent així.
 • Uns parcs pels adolescents, que serien uns bancs, una fonts, papereres, gronxadors normals, etc.
 • Uns parcs pels gossos. Ja sé que per exemple, en el Parc de les Aigües hi ha un, a allà s’hauria de posar-hi més llum, ja que quan és fosc quasi no es veu res.

Un tema molt important, serien les carreteres, que algunes s’haurien de fer més amples i repintar-les. Les voreres s’haurien d’arreglar moltes, ja que nosaltres caminem dia a dia i és important que estiguin ben construïdes, sense trossos de rajoles trencades ni deixalles pel terra. La meva opinió sobre molts edificis de Figueres és que estan molt trencats o abandonats i són molt vells, ja que no hi viu ningú en alguns edificis, hauríeu d’aprofitar el terreny i construir-hi alguna cosa productiva. Les parets pintades amb grafitis queden molt malament, dóna  mala imatge de Figueres i no és molt agradable veure-ho.

Moltes gràcies.

Albert Cuadrado Cristau. 6è A. Escolàpies

Jo trobo que Figueres és una ciutat que no té gaire color i al carrer hi ha molta brutícia, deixalles, llaunes… Tot està ple de xiclets i sempre hi ha moltes obres al mateix lloc. Hi ha moltes pintades a les parets i els contenidors del carrer estan plens de deixalles. Tampoc hi ha gaires zones on no hi passin els cotxes.

Per altre banda és una ciutat molt verda amb molts arbres i arbustos amb flors. Hi ha molts parcs pels nens. La majoria són bastant grans però sempre hi ha molta gent. Els seus poliesportius, piscines i camps estan molt ben conservats. Hi ha molts edificis macos amb plantetes i al centre hi ha molts museus, acadèmies, botigues…

Jo crec que Figueres en un futur serà més bonic que ara, la gent pensarà que si ha de viure en aquell lloc no llençarà tantes escombraries ni xiclets. Tampoc tindrà tantes pintades. Hi hauran més colors i arbres. Més zones peatonals i més contenidors. Hi hauran més turistes perquè no només vindran a veure el museu Dalí, també vindran a passar temps en família i a passar-s’ho bé. També crec que hi haurà més gent de Figueres pel carrer. Al futur Figueres serà una ciutat molt maca.

Àlex Calvo. 6è A. Escolàpies

Figueres per mi és bonic per la part de més el centre però no hi han hagut gaires reparacions i no m’agrada tant però la part del museu Dalí hi han molts turistes i és bonic veure aquella part més ambientada.

Però les parts de les més afores de Figueres no estan gaire arreglades, per exemple els “batxes” de la carretera, els edificis no estan ben pintats, hi han moltes obres i canvien els sentits de la carretera, no m’agraden aquelles parts de Figueres.

Jo vull que en el futur Figueres hagi millorat molt i puguem viure millor que no hi hagi tant de trànsit que les obres les facin a l’estiu sobretot el mes d’agost que Figueres en aquell temps no hi ha gaire gent per Figueres i que també que no les facin quan  comença l’escola perquè després hi ha molt de trànsit i hi ha molta gent de compres, gent que va a treballar el carrer Nou podria estar millor, el carrer que passa pel costat del Mcdonalds que treguin algun semàfor innecessari també un nou pavelló i també els carrers que siguin més visitats i moltes coses més que s’han de reparar de Figueres i per això no és tant bonic.

Anna Ayats. 6è. Escolàpies

Jo trobo que Figueres és una ciutat molt bonica amb moltes coses bones, però també alguna de dolenta.

BONES:

 • moltes activitats per fer i gaudir-ne,
 • una Rambla molt bonica per passejar,
 • un espai verd molt gran com el parc Bosc,
 • un museu molt important visitat per molts turistes com el museu Dalí,
 • el Teatre Jardí,
 • un gran mercat setmanal de fruites i verdures, i un de roba,

DOLENTES:

 • llocs deshabitats on hi podria viure gent pobre,
 • pensar en no fer obres alhora com ara la de la plaça de Sol i la plaça de la Palmera,
 • fer carrils de bicicletes per disminuir l’ús del cotxe,
 • més aparcament gratuït,
 • vigilar que els propietaris del gossos recullin les caques,

PEL FUTUR VEIG I M’AGRADARIA QUE FIGUERES TINGUÉS:

 • una àmplia zona esportiva necessitada per tota la ciutat,
 • carrers més cuidats i nets,
 • un Castell de Sant Ferran amb un ús més públic i més obert a tothom,
 • una ronda que voltés tot Figueres per evitar passar pel centre de Figueres sí o sí,
 • tot i moltes activitats trobo que se’n podrien fer de més interessants i divertides,
 • que s’acabin els col·legis en barracons,
 • es podria donar més diners a associacions per malalts.

Crec que si Figueres millorés moltes d’aquestes coses seria molt millor.

Martí Mota Llobet. 6è. Escolàpies

Jo penso que Figueres no és una ciutat gaire maca. No hi ha instal·lacions per fer res com, per exemple, un cinema al centre de la ciutat perquè la gent gran hi pugui anar o una zona esportiva com cal. Tampoc no hi ha cap altre instal·lació al centre, a part del teatre.

També penso que els carrers estan molt bruts i maltractats. N’hi ha que ja els estan arreglant però la majoria estan bruts, com el carrer que hi ha darrere les Escolàpies, ple de grafitis i excrements.

També trobo que no hi ha opcions per estudiar cap carrera, en canvi a Girona i a Vic n’està ple. També he vist que l’ascensor de l’estació de tren està espatllat i has de pujar escales amunt i avall.

He vist que falten contenidors perquè sempre estan plens i hi ha deixalles a terra. Així mateix, fa falta que la gent recicli molt més.

El que m’agrada més de Figueres són els museus, el festival del circ i la font lluminosa. També m’agrada Figueres per Nadal: els llums dalinians, el mercat de la Rambla i la rua dels reis.

Espero que en el futur Figueres serà més moderna i una ciutat millor: més neta, més dinàmica i més atractiva.

Ciro Hugas Ruttner. 6è. Escolàpies

Com crec que és Figueres:

Jo crec que Figueres és bastant bonic, però hi ha molts llocs bruts d’escombraries i de pipí de gos. Hi ha un gran problema que té Figueres, és que fan totes les obres a la vegada i no van una a una, perquè totes a la vegada impedeixen que molta gent pugui anar a l’hora als llocs.

Jo, que jugava en un equip de bàsquet de Figueres, noto que li falta pavellons i a més, també piscines municipals cobertes. Tot i així Figueres és una ciutat que hi ha de tot.

Com crec que serà Figueres en el futur:

Jo crec que Figueres serà una ciutat molt moderna i hi hauran moltes botigues noves. Jo estic bastant segur que hi haurà un centre comercial. Crec que a Figueres hi posaran molts edificis, parcs, col·legis i guarderies,  perquè la població a Figueres augmentarà bastant. Cada cop vindrà més gent de fora a estudiar i a treballar. I espero que els pipís de gossos, la brutícia i tantes obres a la vegada no estiguin al futur. També que hi hagin més pavellons i més piscines municipals cobertes.

Espero que us hagi servit d’ajuda.

Pol Esteba. 6è. Escolàpies

Faré dos blocs, en un explicaré el que m’agrada de Figueres i en l’altre bloc, explicaré el que no veig bé de la ciutat.

El que m’agrada més:

 • Podem trobar dins a la ciutat  museus, uns més importants que d’altres, inclús els més importants  coneguts internacionalment:
 1. Museu Dalí, molt famós a tot el món pels quadres exposats del pintor mediàtic Salvador Dalí.
 2. Museu dels Joguets, cada Nadal pots anar a visitar-lo per veure el Patge Reial del Rei Blanc. I durant tot l’any es pot visitar per veure la història dels joguets.
 3. Museu de l’Empordà, un museu no tan conegut però també visitat. S’hi pot trobar diferents quadres d’autors diferents i a vegades fan fires de diferents matèries.
 • Altres activitats que m’agraden podem trobar:
 • Parcs, poliesportius..

Coses que s’han de millorar:

 • Obres.
 • Més llocs per poder fer activitats d’esports al carrer.
 • Més Pàrquing públic.

FUTUR

M’agradaria que en el futur hi haguessin menys obres que ara i també més o menys els mateixos parcs que a Vilafant. Més pàrquings per aparcar més ràpid i fàcil de trobar a les zones pròximes  als col·legis. M’imagino que d’aquí uns deu anys una de les coses estarà feta. També imagino edificis més alts que els d’ara.

Aleix. 6è. Escolàpies

Què opino?

Figueres principalment és una ciutat maca però jo crec que necessita millorar alguna cosa: que no hi hagués tants excrements al terra, les rajoles al centre de Figueres estan molt mal posades i algun dia alguna persona gran s’hi farà molt de mal, que hi ha molt pocs lavabos públics, hi ha molt poques papereres. Tot i que jo visc al mateix carrer de l’escola (el Peralada) vaig caminant però altres han d’anar en cotxe i les escoles necessitarien un pàrquing propi o molt a prop. I SOBRETOT! Jo visc a un carrer (sant Domènech) que ja prou que és molt estret que SEMPRE s’hi aparquen cotxes i no podem sortir/entrar al nostre garatge i per acabar-ho de rematar hi ha TRES BARS amb terrassa i ja n’estem farts!

Què faria?

Primer posaria com a Barcelona, a cada carrer un lloc adequat perquè els gossos facin les caques, canviar les rajoles per alguna altra cosa, posar més lavabos públics i més papereres, posar un pàrquing exprés per les escoles, prohibir aparcar als carrers que hi ha garatges i que les terrasses dels bars no ocupessin tant.

Cristina Lee Hu. 6è. Escolàpies

És un poble on no hi ha  molts turistes, però a l’estiu també hi ha  turistes que vénen a veure el museu Dalí, el castell de sant Ferran o per visitar Figueres. A Figueres també  pots anar a la piscina municipal, el camp de futbol per practicar. Hi ha  moltes escoles i extraescolars. Els carrers de Figueres hi ha  xiclets enganxats al terra, caques de gos o cigarros. Figueres és petit i per això no cal anar amb cotxe tota la estona i si no anar amb autobús o amb bicicleta. Crec que Figueres hi ha  molts supermercats, restaurants, bars o cafeteria, i botigues que pots anar mirant a poc a poc. Ara estan fent moltes obres per millorar els carrers però ara hi ha molts carrers tallats i per anar d’un lloc a un altre has de caminar una mica més. El tercer dissabte de cada mes hi ha un mercat especialitzat en productes antics. El 5 de gener hi ha la fira de Figueres amb tendes per vendre diferents coses com quadres o collarets, polseres o llibres. Quan Nadal és a prop, pels carres posen com unes llums que les encenen quan es Nadal, i quan és reis , fan la cavalcada pels carres i van tirant caramels.

Futur

En un futur el projectaria amb parcs, edificis, carrers gens bruts i amb gent passejant. Amb moltes botigues, cotxes i turistes. També que es dinàmica, amb fires i circs als 20 de febrer. Les persones que passegen gossos que recullin les caques  i que tirin els xiclets i els cigarros a la paperera.

Emma Martí Casado. 6è. Escolàpies

Ara us explicaré què em sembla Figueres:

Hauríem d’aconseguir que la gent que té gossos, quan ells fan les seves necessitats que el seu propietari les reculli, si no quan vas al carrer has de mirar tota l’estona al terra. Hauria d’haver més parcs pels gossos.  Hi ha poc pàrquing, per les zones del Parc de les Aigües hi ha molt descampats que podrien ser pàrquing. També crec que hauria d’haver menys pàrquing de zona verda.  Per la zona del Parc de les Aigües hi ha poca llum. Quan hi ha obres en un lloc no hi poden haver obres en un altre, perquè las obres en diferents punts de Figueres causa  moltes cues.  L’autocar crec que hauria de ser més econòmic o gratis per la gent que viu a Figueres.

Com  m’ agradaria que fos el futur?

En el futur m’agradaria que hi haguessin més botigues, que en els edificis que no hi viu gent que els restauressin i  així li trauríem més partit els edificis. Exemple: en el carrer de la Barceloneta hi ha molts pisos que no hi viu ningú. Espero que us hagi agradat!

Òscar Martínez. 6è. Escolàpies

Per mi Figueres és una ciutat  molt bonica amb carrers bonics, places grans, etc. Cada vegada vénen més turistes però la majoria dels turistes van a veure el Museu Dalí, també hi ha  altres llocs per visitar , per exemple el Castell de Sant Ferran  o altres museus menys famosos com el museu del Joguet, etc. També hi ha parcs molt bonics com el Parc Bosc, fins i tot un teatre: el Teatre Jardí.

Hi ha  carrers que estan bruts, i hi ha molts xiclets al terra, també hi ha carrers que estan nets, també hi ha una rambla molt bonica i que m’agrada molt. Figueres és MOLT BONIC!

Alba Farrés Cervera. 6è B. Escolàpies

Jo visc a Figueres, i milloraria que hi ha carrers que estan molt cuidats però n’hi ha d’altres que no ho estan gaire. Potser és  perquè la gent no hi passa tant, però jo crec que tots els carrers, hi passi gent o no, han d’estar ben cuidats., nets i amb una bona il·luminació. També considero una cosa molt important, el fet que s’hauria de controlar i sancionar a les  persones que tenen animals domèstics i no en recullen les seves necessitats. A veure si d’aquesta manera la gent compleix aquesta norma i Figueres queda més bonic i amb més estètica general, i no has d’anar pel carrer vigilant on trepitges.

Un altre factor important és la neteja, sí que hi ha moltes papereres però la gent no les fa servir i quan tu passes per un carrer i veus tot el terra ple de brossa, no queda molt bonic. També el tema  que hi ha carrers que són molt estrets i, a sobre, de doble sentit. Sí que passen els dos cotxes però estan molt estrets i com et despistis un segon t’emportes una bona patacada.

Àlex Calvo. 6è. Escolàpies

Figueres m’agrada perquè és gran i depèn de quina part és bonica de visitar, com el museu Dalí perquè està ple de turistes i és molt ambiental. Les parts que no m’agraden són les parts que no estan reparades, no hi ha gaire ambient i és lleig això en una ciutat gran.

De Figueres es poden millorar les parts antigues que estan mal reparades i el centre una mica, els edificis i altres coses més.

Manuel Malagón Benítez. 6è. Escolàpies

Jo crec que Figueres és una ciutat bastant petita però té de tot . Hi ha un hospital, hi ha  clíniques , també  residències per a gent gran. Hi ha  molts restaurants on hi pots menjar molt bé i en el centre hi ha  moltes botigues de roba, etc.

A Figueres hi ha un dels millors museus del món: s’anomena el museu Dalí i el visita molta gent de molts països. Un lloc molt visitat és el  Castell de Sant Ferran, que és el castell més gran d’Europa. També existeixen molts parcs i zones verdes on la gent pot anar a passejar-hi i hi ha  nombroses escoles on els nens i nenes poden aprendre molt bé. En la zona d’entreteniment hi ha  cinemes on  hi pots veure moltes pel·lícules.

El que milloraria:

Jo el que milloraria seria la circulació dels cotxes , faria encara més parcs, muntaria un parc aquàtic per a l’estiu que la gent de Figueres hi poguessin anar i no haurien de viatjar a un altre lloc. Una altre cosa que faria millorar de Figueres seria fer més pàrquings perquè la gent no tinguessin problemes per aparcar.

Aniol. 6è. Escolàpies

Em dic Aniol, tinc 11 anys i visc a Figueres.

Figueres és una ciutat de 45.444 habitants i està situada al nord de la província de Girona, a Catalunya. De la meva ciutat m’agrada el Museu Dalí, que és un gran reclam turístic per a la ciutat. Estem situats privilegiadament, ja que tenim a l’hivern les muntanyes a prop per poder esquiar  i els pobles de costa amb unes platges espectaculars per poder gaudir d’un bon bany a l’estiu. També tenim l’estació de l’AVE a deu minuts i és ideal per poder viatjar.

Coses que milloraria de Figueres :

Principalment trobo que els carrers de la meva ciutat són molt bruts i fan pudor, sovint he d’anar esquivant els excrements dels gossos per no trepitjar-los.

Les instal·lacions esportives queden petites per una ciutat de 45.444 habitants.

M’agradaria que hi haguessin més zones verdes i parcs infantils, amb activitats per a totes les edats. També trobo que falten pistes d’atletisme, ja que les que hi ha estan molt deteriorades.

Gabriela. 6è. Escolàpies

Hola, em dic Gabriela i vaig a les Escolàpies Figueres. Tot i que no visc aquí hi vinc cada dia.

Es pot millorar…

De Figueres es pot millorar que a l’hora de planificar les obres no ho fessin tot de cop (la rotonda de la biblioteca, a la plaça de la Palmera, la plaça El·líptica i a la Rambla). Que les voreres estiguessin amb més bon estat perquè estan perfectes perquè la gent gran s’entrebanqui. Posar faroles als carrers més foscos perquè de nit a vegades fa por passar-hi sol. Hi ha un carreró per anar del portal verd a la porta dels petits que està en molt mal estat i no és molt agradable passar-hi. Al castell de St. Ferran hi ha un parc per a fer exercici i està en molt mal estat. També es podria posar més llums al Parc Bosc.

El que m’agrada…

De Figueres m’agrada molt el Museu Dalí perquè atrau molts turistes, el  Festival del Circ, les fires de la Santa Creu, el Museu del Joguet, el Teatre Jardí i el mercat del dijous.

Com la veig al futur…

Jo veig que serà més bonica i que hi haurà un centre comercial.

Íker Cáceres. 6è. Escolàpies

El que més m’agrada de Figueres

De la ciutat de Figueres, el que més m´agrada són els seus Museus i  Monuments, que entre ells destaquen per exemple: El Museu Dalí i el Museu del Joguet .El Museu del Joguet m’agrada perquè hi han col·leccions de joguines antigues, que no coneixia  i el Museu Dalí per els seus quadres, pintures i escultures. Dels Monuments que hi han a la ciutat, un dels que més m’agrada és el de la plaça Catalunya, que és el que fa homenatge a Sant Jordi i entre altres també la famosa Cullera que està situada a on està la Policia Local.

El que menys m’agrada de Figueres

De la ciutat de Figueres, el que menys m’agrada entre altres és que et trobes moltes vegades el pas nivell tancat i hi han moltes cues per entrar a Figueres, després trobo que hi han molt poques opcions d’oci per la nostra edat, també crec que hi han molts de cotxes circulant i això fa que hi hagi molt de soroll a la ciutat.

Jofre Cebrià. 6è. Escolàpies

Jo crec que Figueres en general està bastant bé, però es podrien millorar algunes coses. Té bastantes coses bones, com el museu Dalí o escoles de sobres per les seves dimensions. Hi ha alguna botiga a quasi cada carrer.

Ara anem a les coses per millorar. Primer i espero que amb això es reaccioni aviat és que els gitanos poden estar per tot Figueres que per culpa de que només estan en un barri els hi hem començat a agafar por i a més sembla l’edat mitjana que totes les religions vivien per tota la ciutat menys els jueus que tenien el seu propi barri i no es movien d’allà. També han de posar més contenidors pels carrers, i parcs.

L’ajuntament ha de netejar l’entorn de Sant Ferran perquè hi vaig anar i és que crec que necessitaríem un o dos tràilers per aconseguir treure totes les escombraries que hi ha, i posar algun guàrdia per multar qui va a llançar les coses allà. Hauria de fer més trobades solidàries per a veure si disminuïm la pobresa a Figueres. També podria organitzar visites guiades a l’estiu per als turistes i crec que això faria pujar el nombre de turistes.

Júlia Bahí. 6è. Escolàpies

Crec que la ciutat de  Figueres està contaminada, perquè hi ha molta gent que fa servir el cotxe en comptes de bicicleta, transport públic… I també hi ha molt de problemes per circular i aparcar- se, carrers tallats, obres…  No hi ha un lloc per anar a divertir-se la gent jove.

Jo crec que en el futur Figueres hi hauria d’haver-hi més llocs d’esbarjo, per a la gent jove, també vull que hi hagi un parc aquàtic, que hi haguessin pàrquings a les entrades de Figueres, així la gent aniria amb un tren elèctric o bus per no contaminar,  perquè nosaltres deixaríem al cotxe a un pàrquing més gran que hi cabessin molts de cotxes i el tren que ens vingués a buscar  i a portar als llocs que vulguem. Però que el tren fos molt llarg i gran i sobre tot qque no contamini.Obrir un centre comercial de botigues. Però Figueres m’agrada molt perquè és molt gran, però hi faltarien més coses i que no contaminéssim tant.

Júlia Núñez. 6è. Escolàpies

A mi m’encanta la ciutat de Figueres però sempre hi ha alguna cosa a millorar. Per exemple, a mi m’agradaria que hi hagués més seguretat per la gent que hi viu.  I també que hi ha hagi més gent al carrer per la nit, Figueres és una ciutat deserta a partir del vespre. També augmentaria o ampliaria el número d’espais per fer esports, sobretot pavellons, jo patino i no tenim prou hores d’entrenament. I per la joventut que hi haguessin més discoteques, amb seguretat, i que el wifi de la ciutat funcioni. I que es poguessin reduir els accidents, i fos més fàcil arribar en cotxe a l’escola. Que no facin obres innecessàries, i tallin els carrers sense avisar i que es construeixi un centre comercial petit. M’agradaria molt que hi haguessin més papereres perquè la gent no tirés coses al terra. Per animar una mica Figueres, que facin més espectacles al carrer. Que també hi hagin parcs per als nens de 10 a 15 anys més o menys. Construir més botigues o coses així per nens més grans. Que no hi hagi gent pel carrer demanant diners o molestant-te quant passeges tranquil·lament o que no t’ atraquin pels carrers.

Tot això són millores que he pensat i que convertirien, a Figueres, en una ciutat per a tots. Amb més vida, i que desconnectaria a la gent del telèfon una mica més que ara, sobretot a la joventut d’avui en dia. Jo projectaria Figueres al futur amb positiu, si canviem algunes cosetes, com les que jo he dit o altre gent proposarà. A més està molt a prop d’ altres pobles i ciutats. Sempre que Figueres continuï tenint llocs especials com el museu Dalí o el Castell de Sant Ferran, entre altres serà molt maca.

 

Júlia. 6è. Escolàpies

Jo crec que Figueres és una ciutat molt contaminada. A vegades, quan vaig al col·legi , passo per  davant  d’un semàfor i fa tanta pudor que no  puc ni respirar. També fa molta olor a purins dels porcs. Les voreres són estretes i és difícil caminar. Però jo crec que millorarà molt durant els pròxims anys.

(He dit cosses dolentes perquè si digués las bones no podria acabar)

En un futur millor, dintre de molts anys, serà una ciutat més neta amb  carrers on hi hagi carril bici, més nets i amb cotxes elèctrics, on la gent gran i els minusvàlids puguin caminar sense obstacles, on es pugui reciclar ja en les papereres. Els cotxes puguin aparcar gratuïtament en zones subterrànies i en el seu lloc hi hagin arbres. Amb   més parcs pels nens, zones per als gossos (pipi cans) i pistes d’esports per tothom, al menys una per barri, amb piscines a l’aire lliure. Serà un lloc on es pugui passejar per qualsevol barri, sense por i on tothom es respecti. És a dir, una ciutat perquè la gent que hi viu pugui gaudir.

Arlette. 6è. Escolàpies

Hola, em dic Arlette.

Ja fa onze anys que visc a Figueres. La veritat és que canviaria força coses sobre Figueres, per exemple el sistema de neteja, l’asfaltatge dels carrers i els forats de les voreres. A la meva ciutat hi ha moltes caques de gos i això no m’agrada gens, trobo que la gent hauria de ser més atenta  i recollir les caques dels seus animals, o si no, caldria que l’ajuntament hi posés solució.

També m’agradaria que hi hagués més espais verds, perquè trobo que hi ha molt poc lloc on anar a fer esport o passejar. Tampoc m’agrada la quantitat de vehicles que circula per la meva ciutat ja que sovint és perillós, perquè hi ha voreres planes i els cotxes sovint les trepitgen i que posessin més aparcaments als afores de la ciutat.

Laia López Olmo. 6è. Escolàpies

Per a mi Figueres és una ciutat molt important, perquè és a on vaig néixer, però té molts defectes. M’agrada pels seus serveis, perquè té llocs importants com ara el museu Dalí… Perquè té moltes zones d’arbres i plantes o flors. Té moltes escoles i places. M’agrada que li agradi a tanta gent, però a l’estiu no es pot ni passejar pels carrers tranquils, perquè hi ha molts estrangers que vénen a visitar la ciutat, així que alguna cosa bona ha de tenir que els hi ha agradat tant.

És una ciutat maca, per això té tants habitants, però crec que aquelles persones pensen el mateix que jo, quan dic que té tants defectes. Un d’ells són aquelles parets pintades que queden tan malament pels carrers quan vas caminant, la contaminació, cosa que no ho poden solucionar, els cigarretes o brutícies que hi ha pels carrers.

M’agradaria que haguessin més papereres, perquè aquells problemes es puguin solucionar o que hi haguessin més fonts d’aigua potable. Penso que hi ha carrers molt petits i en comptes de fer els carrers grans, més grans, haurien de fer els petits més grans. Hi ha molts excrements de gossos pels carrers. M’agradaria que hi haguessin més banys públics per no haver d’entrar a una botiga a demanar per anar al bany. També m’agradaria que hi haguessin més faroles perquè hi ha carrers molt poc il·luminats i n’hi ha que ni es veu. Figueres és maco en general, però per ser perfecte haurien d’arreglar-se moltes coses.

Laura Juàrez. 6è. Escolàpies

Jo no conec gaire Figueres perquè no visc allà. Només vinc a cole, i a mesura que passa el temps  la vaig coneixent millor. És una ciutat bastant gran i bonica. És una ciutat que té molts serveis : l’hospital, botigues, restaurants, parc de bombers, grans parcs, cinemes, fires, circs … Figueres és una ciutat molt visitada per turistes. Molts d’ells vénen per conèixer el Museu Dalí, un museu molt original . Jo crec que Figueres en el futur tindrà molts més turistes perquè cada vegada faran més atraccions turístiques: botigues, museus, parc d’ atraccions…  Per aquest motiu la ciutat s’emplenarà de cotxes i serà una ciutat molt transitada i caòtica.

A mi m’agradaria que Figueres tingués més vegetació i més zones verdes. També m’agradaria que les  fires estiguessin  tot l’any i que hi haguessin parcs aquàtics.

Lorena Piñar. 6è. Escolàpies

COM VEIG FIGUERES?

Figueres ho veig molt bé,  ja que hi han coses que no :

1.M’agrada molt com és tot figueres en conjunt les coses que més m’agraden són les botigues de roba .

2.El que no m’agrada és que sempre hi ha obres de carretera i això talla el tràfic.

3.També  m’agrada apart de les botigues són que com he nascut aquí a Figueres doncs clar m’agrada ( és com la meva ciutat) perquè he nascut aquí.

4.No m’agrada gens quan vénen molts de turistes i quasi als carrers a l’estiu no es pot caminar.

5.El que m’agrada però que més són els restaurants que d’aquí el meu preferit , bé preferits són ( La nota i el konig incloent a més )

6.No m’agrada quan hi han semàfors que van molt ràpids i la gent que té pressa doncs s’ha d’esperar que a mi alguna vegada m’ha passat.

7.Hi falten moltes papereres crec que tindrien que haver-hi més . Crec que per aquest motiu la gent tira els papers al terra , bé també hi ha gent que ho tira per tirar perquè li fa pal tirar-ho a la paperera.

COM VULL FIGUERES EN UN FUTUR?

Figueres en un futur la vull ja que com està,  està molt bé però hi han coses que es podrien millorar.

En un futur voldria que hi haguessin menys obres i aniria el trànsit molt bé . Més passos de carretera perquè  passi la gent .

No vull que canviï la manera de la seguretat perquè està molt bé.

Sé que una cosa que passarà en el futur és que a Figueres la gent no serà pobre ni res d’això, tothom serà feliç.

Tots serem companys de tots i ningú serà millor que un altre.

En un futur no crec que  estigui molt contaminada perquè la gent anirà més amb bicicleta i tots estarem sans de la salut.

Crec que en un futur han d’haver-hi més papereres per a què la gent tiri dins els papers .

En un futur el museu Dalí crec que tindrà més èxit que ara perquè se sabrà més la història de Dalí.

Luna. 6è. Escolàpies

Figueres és una ciutat molt acollidora per al turisme perquè hi ha un museu molt important en tot el món i és el Museu Dalí i a  més a més està a prop de platges molt boniques i muntanyes molt interessants. Al centre de la ciutat hi ha moltes botigues on els turistes deixen diners, el que és important per al desenvolupament econòmic de la ciutat.

Jo el que milloraria en un futur a Figueres és la neteja dels carrers i crearia mes pàrquings per aparcar els cotxes.

Mar. 6è. Escolàpies

La ciutat de  Figueres és bonica però l’únic que trobo que no m’agrada és que les carreteres  i  les voreres estan molt brutes (amb excrements d’animals,  amb xiclets…). Jo crec que s’insisteix molt però hi  haurien d’insistir més. Jo trobo que tot està molt bé, només tinc una  altra cosa a dir: els pavellons i les piscines,  per ser de Figueres,  on hi ha gran quantitat de gent són molt petites.

Jo espero que en el futur,  quan passegi pel carrer, no trobi tants excrements d’animals  i quan vagi a la piscina i al pavelló  estigui còmoda i ampla.   Això ho dic per experiència, perquè  sóc jugadora de bàsquet i també vaig a la PDP, i he viatjat molt: he anat a molts pavellons que eren molt macos i amples,  com en el d’Olot (el nou, el de vidres ) és súper maco.

Per a mi milloraria el que he explicat durant l’explicació de Figueres. Les carreteres  i les voreres, que hi hagi menys excrements d’animals i per últim el pavellons i les piscines més grans , més amples…

 

Maria Jucglà. 6è. Escolàpies

Jo crec que Figueres és una ciutat molt deixada i insegura. Les obres que estan fent a la carretera general, fan que els cotxes facin moltes cues, jo no faria tantes obres al mateix temps perquè tapen tot el pas als cotxes i no poden circular bé.

El carrer “Eres de Sans” està ple de caques de gos , li convindria una neteja. Algunes places són molt maques, com la de l’Ajuntament o com el Passeig Nou, al costat del Parc Bosc. Figueres no crec que en el futur es pugui millorar perquè ja s’han fet molt de canvis que no serveixen per res i no es poden millorar. Hi ha molts carrers que estan molt bruts i deixats i no els netegen. Els autobusos de Figueres són molt grossos i mai els acaben d’emplenar, i ocupen   molt d’espai. Al  parc Bosc hi ha moltes zones per jugar, estacions per fer esport. El tancat per deixar els gossos perquè corrin i no s’escapin està molt bé  però hi ha molt d’espai que desaprofiten i no acaben de fer servir. Fer el Circ aquí a Figueres, crec que és  una idea molt encertada.

Anna Gironès. 6è. Escolàpies

Hola, em dic Anna i vaig a les Escolàpies.

De Figueres milloraria que hi ha alguns carrers que estan molt bruts. No pots passejar per les voreres de la ciutat sense trepitjar burilles de cigarrets o xiclets enganxats a terra. També m’agradaria que hi hagués un lloc on tots els pobres i captaires que hi ha pels carrers poguessin menjar, rentar-se i poder passar l’estona i, fins i tot, dormir-hi si no tenen casa. També m’agradaria que hi haguessin més instal·lacions esportives, ja que som molts equips de molts clubs, i no podem entrenar les hores que necessitem.

En una ciutat tan gran com Figueres, solament hi ha una piscina pública, i jo crec  que n’hi hauria d’haver més per poder gaudir-ne a l’estiu. També hi hauria d’haver més carrils bicis i sobretot més llocs on aparcar-les amb seguretat. Així, molta més gent podria deixar el cotxe a casa i no hi hauria tanta contaminació.

Figueres té moltes escoles diferents i trobo a faltar que ens relacionem amb alumnes de diferents escoles; crec que seria molt bona idea que a part de fer tots els treballs escolars, fer-ne uns quants amb alumnes d’altres escoles, com ara la Salle, el Dalí, el Sant Pau, etc.

Itziar. 6è. Escolàpies

Hola, sóc la Itziar de les Escolàpies i la meva opinió sobre Figueres és que: jo crec que hi ha carrers que hi podria haver més seguretat; també que hi ha molts carrers amb excrements d’animals i xiclets enganxats al terra.Alguns carrers hi ha molts grafitis que fa la gent a vegades deixen lleig un carrer que al principi era molt bonic.

Jo milloraria que a Figueres hi posessin molts més contenidors i que mai per res en traguessin alguna. També per  tots 45.444 habitants que hi ha jo posaria un altre pavelló, perquè jo jugo a bàsquet i he vist molts pavellons i són molt més grans, i jo crec que Figueres es mereix tenir un altre pavelló.

Míriam. 6è. Escolàpies

Per a mi Figueres és una ciutat gran però té alguns defectes, com ara les necessitats dels gossos els seus amos no les recullen, alguns carrers poc cuidats, sobretot aquelles caixes gegants que han ficat per anar al lavabo, jo diria de traureu. En el carrer que visc ha a prop de casa meva hi ha uns contenidors on la gent no es preocupa i ho tira en mig del carrer. En alguns carrers no hi ha papereres , i en un altre n’hi ha molts de seguits. També hi ha molts de pobres, jo els donaria un treball perquè es poguessin comprar menjar.

Si arreglessin tots els defectes que hi ha seria una ciutat genial. Part més nova i arreglada.

Paula Soler. 6è. Escolàpies

Jo crec que Figueres és una ciutat bastant gran. També és una ciutat una mica deixada per les afores de la ciutat, a una plaça quan hi ha mercat està tot molt empastifat amb fruita tirada pel terra i  per la tarda quan passa el cotxe de la neteja ho deixa tot molt mullat i et pots relliscar. A mi en persona m’agrada bastant el centre que hi ha moltes botiges. També m’agrada les botigues de iogurt gelat del centre de Figueres, jo visc en una part de Figueres que passen moltes coses, ja han passat unes quantes.

També tinc molt a prop, literalment al costat. Per exemple el Caprabo o el Mercadona i l’Abacus i també tres tipus molt diferents els uns de l’altre, el Vila I Bella, el mon 2 i el mon 3.També tinc molts tipus de quioscos. Darrera del meu edifici hi ha l’estació d’autobusos i també l’estació del tren i també hi ha molts taxis. En el futur jo crec que serà una ciutat molt bonica i gran.

Sergi Tarrés. 6è A. Escolàpies

Crec que Figueres està molt bé conjuntament.A mi m’agrada  Figueres perquè és molt maca i també hi ha bastant arbres i plantes posades en el carrer. També hi ha poliesportius de natació, etc. M’agrada quan arriba Nadal, Pasqua, etc. Ho decoren tot per celebrar-ho,també hi ha molts parcs perquè els nens petits juguin i es diverteixin.També em sembla que hi ha molts llocs macos: El Museu Dalí, el Museu de l’Empordà,el Museu de Juguet, etc.També en èpoques de festes vénen molts turistes i això li agrada a Figueres perquè vol dir que les coses que tenen els agraden a molta gent.

No m’agrada Figueres perquè crec que haurien de posar més zones de pàrquing blanc.També hi haurien de posar més zones perquè caminés la gent. No m’agrada que quan la gent porta gossos és fan excrements per als llocs i no ho recullen, jo crec que quan fan això els hi haurien de posar una multa de 25 o 30 euros .També em sembla que quan vénen festes es posen a fer obres i és quan hi ha més trànsit.També crec que hi ha molts carrers sense il·luminació.

Sònia Orozco. 6è. Escolàpies

Jo crec que Figueres està molt bé perquè és una ciutat bastant gran i bastant bonica. Jo crec que està molt bé a mi m’agrada molt la meva opinió, és que està molt bé i que de moment a mi m’agrada molt. Jo vull que segueixi així Figueres perquè jo crec que està molt bé i que no té que perquè canviar, és  la meva opinió; a mi sempre m’ha agradat Figueres i per això jo no vull que canviï perquè a mi m’agrada molt i jo crec que està bé així.

En el futur jo crec que estarà una mica més malament perquè ara està una mica malament però a mi m’agrada així com està; al futur jo crec que estarà una mica més malament perquè ara està bastant malament però jo crec que ja està una mica malament però que a mi em seguirà agradant una mica menys que ara però em seguirà agradant però si es quedés com està a mi em semblaria molt bé però si es quedés com el futur també em semblaria bé.

Aquesta és la meva opinió, per mi està molt bé Figueres i jo vull que segueixi així i que no canviï mai, però això no podrà ser perquè al futur estarà una mica més malament que ara, ara ja està una mica malament però a mi m’agrada així.

 

Ainhoa. 6è. Escolàpies

Jo milloraria que hi haguessin més parcs per nens de la nostre edat, més papereres, les voreres més amples, alguns carrers que per nens que van sols no són molt segurs , també m’agradaria que hi haguessin més llocs perquè els gossos puguin córrer i també que hi haguessin a la porta dels col·legis uns aparcaments per les bicicletes perquè hi ha nens que volen anar amb bicicleta al col·legi i no tenen lloc on deixar la bicicleta.

A mi el que m’agrada de Figueres és  que és  una ciutat que no és  ni per grans ni per petits, és una ciutat que té  una mica per  a totes les edats. També m’agrada que a la rambla a vegades fan tallers per nens i festes per grans, però no fan tallers que puguin fer nens d’onze o dotze anys. També m’agrada que és una ciutat on es fan molts espectacles gratuïts, també m’agrada que hi ha moltes places que les aprofiten per fer per exemple el mercat de la fruita, per fer els espectacles ,etc. I això és el que m’agrada i milloraria jo de la ciutat de Figueres.

Teresa Currius. 6è. Escolàpies

Per la meva opinió Figueres és una ciutat molt bonica i visitada, perquè hi ha el museu Dalí o el museu del joguet, com molts d’altres. El centre també és molt bonic i hi ha moltes botigues, sobretot m’agrada les botigues de iogurt de gelat. També per una altra part està molt deixada perquè hi ha carrers molt bruts, que fan molta pudor i estan molt abandonats. Hi ha gent que pinta les parets dels carrers i és com si ningú se n’adonés.

Els vestidors del poliesportiu a mi, personalment, no m’agraden perquè les parets estan una mica velles i les dutxes no gaire agradables perquè algunes (molt poques) estan trencades. Sempre quan surto del poliesportiu hi ha un carrer que no està gaire il·luminat i que no hi ha llum. I per últim penso que hi ha molt pocs restaurants, tot i que els que hi ha estan molt bé per mi.

Jo crec que en un futur, Figueres haurà millorat molt, tot i que no del tot. Serà molt millor perquè s’estan fent moltes obres en molts carrers, però no trobo bé que es facin totes a l’hora perquè això ha passat moltes vegades i provoca molt de trànsit, tot i així m’alegro que ara el carrer per anar cap a l’escola estigui molt millor que abans. També que moltes de les places que hi ha seran més grans.

Carla Bosch. 6è. Escolàpies

Jo crec que Figueres és una ciutat molt maca però hi ha carrers que estan una mica abandonats i bruts. Ara ja han anat arreglant carrers com, per exemple, el CARRERÓ DE LES BRUIXES … i altres carrers que estan molt bruts i deixats com, per exemple, el carreró que hi ha a l’entrada de parvulari de les Escolàpies. I encara faltaria arreglar alguns contenidors que hi ha que estan molt trencats, bruts i a sobre hi ha gent que deixa tota la brutícia a fora del contenidor, després tot queda molt brut.

Jo crec que Figueres en el futur serà molt modern si acabem d’arreglar els carrers que encara estan molt abandonats, bruts i guixats . I si  tots acaben aprenent a no embrutir els carrers anirem més bé. Figueres cada cop va millorant i cada cop es va modernitzant més. Només falta que mirin de no fer tantes obres a la vegada perquè després hi ha un trànsit increïble al centre de Figueres i després no hi ha qui pugui passar. Jo espero que Figueres sigui una bona ciutat sense contaminació.

Joel Ferrer Sors. 6è. Escolàpies

Hola, sóc en Joel, i espero que t’interessi el meu treball sobre Figueres.

La meva opinió sobre Figueres, és una ciutat gran (45.444 habitants), i que amb la quantitat de gent que està a Figueres són pocs els poliesportius, les piscines… No crec que haguessin de fer tantes coses per la gent que ve de turisme i fer més coses per la gent que viu tot l’any a Figueres i que paga els impostos. També crec que falten molts parcs infantils per als nens petits, també falten moltes papereres i més escombriaires o que facin una mica més de feina els que poden per netejar millor. Jo a la ciutat trobo a faltar molts carrils bici per on la gent pogués gaudir d’una bona estona d’esport a l’aire lliure passant-s’ho bé a partir de  la seva ciutat.

A part del que he dit abans, també vull millorar molt els xiclets enganxats al terra que sempre has d’estar atent de no trepitjar-los, que això també passa amb els excrements d’animals que la gent (que no és tothom) no recullen perquè els hi fa mandra, perquè no poden o directament no volen fer un petit esforç i recollir una cosa que ha fet un animal de companyia per alguns o per altra gent un amic o un germà (o el gos o el gat de la gent).

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista