Romeva: “ Si obtenim un resultat massiu, el procés serà imparable”

La campanya “Fes-te candidat pel sí” ja supera els 42.000 suports.

La campanya “Fes-te candidat pel sí” ja supera els 42.000 suports.
Junts pel Sí ha presentat aquest migdia a Girona els candidats a la demarcació i la campanya “Fes-te candidat pel Sí”.

En un acte ple de gom a gom, el cap de llista de la candidatura, Raül Romeva ha assegurat que “ens cal un resultat massiu de Junts pel Sí el 27 de setembre per tal que el procés esdevingui imparable” i ha afegit que “la causa del sí és la il·lusió, l’esperança i el compromís” i que “aquesta onada segueix creixent de forma imparable”. Romeva ha subratllat que “Catalunya necessita recuperar la dignitat i dotar- se de les eines d’un Estat” i ha afegit que “som un subjecte polític i volem exercir aquest dret d’una vegada per totes”.

Durant l’acte que s’ha fet al Jardí de la Infància de Girona, també hi ha intervingut el cap de llista de la demarcació, Lluís Llach que ha destacat que en els últims temps a Catalunya “hem viscut una insurrecció social col·lectiva d’una qualitat inimaginable”. De la seva banda, l’esportista Anna Caula ha fet un símil esportiu i ha apuntat que “de vegades hi ha partits que tens la sensació que els guanyaràs”. De la seva banda, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont ha afirmat que “és un valor que persones tan diverses aparquin les seves diferències per anar junts amb un objectiu compartit”. L’exconsellera Marina Geli ha recordat la cita de Josep Pallach que diu ”cap ciutadà no és lliure si el poble no n’és”. També ha intervingut el conseller Santi Vila que ha destacat que “Catalunya és una nació i tenim el dret de construir el nostre propi Estat”. Finalment, també han pres la paraula, Dolors Bassa, provinent del món sindical, que ha defensat que és a la llista de Junts pel Sí perquè “vull un país socialment més just per a tothom” i l’alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent que ha subratllat el paper “fonamental” dels ajuntaments en “la futura República catalana”.

La ruta pel sí
Romeva va iniciar divendres una ruta de quatre dies per diverses poblacions començant per Ulldecona. Ahir va visitar Tortosa, Reus i Tarragona. Demà a la tarda continuarà a Lleida i prèviament, al matí, serà a Barcelona en una roda de premsa. El mateix Romeva explica a través del seu compte de twitter @raulromeva, i també a través del compte @juntspelsí, les seves parades al territori i més detalls sobre la ruta.