SANT JORDI 2013

La ciutat de Figueres ha preparat diferents actes relacionats amb la Diada de Sant Jordi. Cal destacar la celebració, el dilluns 22 h, de la Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca Fages de Climent, amb el següent programa:
• 18h. Hora del conte Tots a taula amb Marc Parrot i Eva Armisén
• 20.30h Brindis literari: trobada d’autors locals protagonistes de la diada d’enguany.

SANT JORDI 2013
20 d’abril

L’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, en col·laboració amb el Servei Comarcal de Català de l’Alt Empordà, l’Oficina de Català de Figueres i l’Oficina de Català de Roses, organitza la Marató de Lectura Salvador Espriu, per commemorar l’Any Espriu. Les lectures tindran lloc al vestíbul del Consell Comarcal de 9 h a 21 h.
La Biblioteca Fages de Climent presenta el conte Sant Jordi, el cavaller, de Jaume Moreno, amb una representació del conte amb titelles i cançons.

22 d’abril
revetlla-sant-jordi-biblioteca-2013Revetlla de Sant Jordi a la Biblioteca Fages de Climent
– A les 18 h
Tots a taula. Hora del conte espectacle conduïda pel cantant Marc Parrot i la il·lustradora Eva Armisén, que parteix del conte amb el mateix títol sobre els hàbits del menjar en la mainada. Marc Parrot interpreta les sis cançons del llibre disc i Eva Armisén reprodueix les il·lustracions en directe.
– De les 20.30 a les 22 h
Brindis literari. La Biblioteca convida els autors locals que han publicat entre Sant Jordi 2012 i Sant Jordi 2013 a fer una trobada i un brindis amb els lectors. Organitzat per l’Ajuntament de Figueres i la Biblioteca Fages de Climent, amb el suport de Caves Castell de Peralada i Musical Vivaldi.

23 d’abril
A la placeta baixa de la Rambla

Parada de venda de publicacions de l’Ajuntament de Figueres

-De les 18 a les 19 h

Mariona Seguranyes, autora del darrer volum de la Col·lecció Juncària La mirada persistent. Història de la pintura a Figueres 1892-1960, signarà exemplars del seu llibre.

Parada de l’Oficina de Català de Figueres i el Servei Comarcal de Català de l’Alt Empordà

-Al llarg de tot el dia

Fira d’intercanvi de llibres en català.
Tastets de conversa de Voluntariat per la llengua. “Prova de ser voluntari, t’agradarà”.
Actuacions dels alumnes de l’Aula Municipal de Teatre Eduard Bartolí.

-A les 11 h

Presentació de l’itinerari concurs “Coneix el comerç” per descobrir la història dels espais comercials més emblemàtics de Figueres. Organitzat per l’Oficina de Català de Figueres i el Servei Comarcal de Català, en col·laboració amb Comerç Figueres, les àrees de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i de l’Ajuntament de Figueres i tots els museus de la ciutat.

-A les 11.30 h

Lectures de textos de Salvador Espriu.

-De les 12 a les 13 h i de les 17 a les 18 h

“L’Empordà llegit, l’Empordà sentit”, lectura de fragments literaris sobre l’Empordà. En col·laboració amb Brau Edicions.

-A les 18.30 h

Lectura de textos de Salvador Espriu.

-A les 19 h

“A tota veu”, lectura de poesia organitzada per Òmnium Cultural de l’Alt Empordà.

A les 20 h a la plaça de l’Ajuntament, audició de sardanes amb la Cobla Foment del Montgrí.
Organitza: Foment de la Sardana Pep Ventura.

 

El Museu de l’Empordà  té un fons propi de catàlegs que posa al 10% de descompte.

A més, si compreu un catàleg us regalem una llibreta (a triar entre cinc models) de les editades a rel d’alguna de les exposicions temporals que han passat per la casa.