S’estrena a Figueres el documental ‘Clarós, una pedra a la sabata de Napoleó’

presentacio-documental-claros-figueres-3

A l’acte, celebrat, al castell de Sant Ferran, hi van assistir unes 400 persones, entre elles, descendents del protagonista i famós guerriller

Dissabte, les tropes de Napoleó el van tornar a ocupar el castell de Sant Ferran, de Figures per estrenar el documental ‘Clarós, una pedra a la sabata de Napoleó’ basat en la figura de Joan Clarós i Presas (1749-1827), un famós guerriller català, que va tenir el comandament del Segon terç de Miquelets, creat a Figueres el 15 de maig de 1808, al capdavant del qual interceptava els combois de l’enemic que anaven o venien de França. A l’acte hi van assistir unes 400 persones, entre elles, Pere Clarós de la Clinica Clarós de Barcelona, també descendents del protagonista. El documental de 24 minuts, s’ha realitzat en tres versions, català, castellà i francès, i tornarà a ser presentat al setembre a Girona, al novembre a la Mostra de Cinema Amateur de Figueres i a Ginebra (Suïssa), d’on és originari actualment el productor.

El productor del documental, Domingo Neuenschwander de Clarós, descendent de Joan Clarós, vestit de coronel de l’època, va rebre al públic assistent a l’acte, juntament amb l’artista empordanès Carles Bros com a Príncep Francès i Andreu Viarnès com a Vescomte amb el seu cavall.

La presentació va anar a càrrec del director del documental històric Jaume Simon i Argemir, el qual va agraïr al director del Consorci del Castell de Sant Ferran i al regidor en representació de l’Ajuntament de Figueres, Francesc Cruanyes, el suport en aquesta primera estrena a Figueres.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista