Sí a Figueres, lema d’Esquerra Republicana Figueres per la campanya de les municipals

agnes-llado-figueres-2018

L’alcaldable republicana, Agnès Lladó, presenta els eixos programàtics de la proposta  d’Esquerra basats, entre altres, en la transformació econòmica i social de la ciutat, la seguretat, la mobilitat i la formació

Sí a Figueres. Aquest és el lema que ha anunciat Esquerra Republicana Figueres i amb el qual es presenta a les eleccions municipals del proper diumenge 26 de maig. L’alcaldable dels republicans, Agnès Lladó, ha explicat que es tracta “d’un Sí a una ciutat que ens estimem i que necessita d’una transformació que liderats per Esquerra, i amb la complicitat de tots i totes, durem a terme”.

La candidata d’ERC ha afegit que “diem Sí a Figueres. Sense complexos, amb orgull, sent realistes de les seves necessitat urgents però, al mateix temps, convençuts de les seves potencialitats. Sí, ens en sortirem”.
Durant la presentació del lema de campanya, Esquerra Figueres també ha explicat alguns dels eixos del programa amb el qual es presenten a les municipals que ja van exposar en una conferència municipal el passat mes de desembre a l’Auditori dels Caputxins i que, posteriorment, ha anat desenvolupant.

“Es tracta d’una proposta que neix fruit del treball durant els darrers mesos i que ha comptat amb el suport de més d’un centenar de professionals de diversos àmbits que han volgut aportar el seu granet de sorra el projecte de futur de la ciutat que liderarem des d’Esquerra”, ha anunciat Lladó.

Durant els pròxims 15 dies, Esquerra anirà exposant detalladament les seves propostes però tal i com explica la candidata d’ERC Figueres, el programa es basa en, entre altres mesures, “planificar i executar actuacions per transformar econòmica i socialment la ciutat, garantir la seguretat dels figuerencs i figuerenques i combatre l’incivisme, adequar la formació a la necessitat dels joves i majors de 45 anys i lluitar per resoldre la problemàtica de la mobilitat i l’aparcament a la ciutat”
La candidata republicana ha deixat clar que “hem de fer totes les accions possibles des del consistori per garantir drets fonamentals com l’accés a la feina o a l’habitatge i en una ciutat amb un 47% de la població en risc d’exclusió social cal posar, urgentment, fil a l’agulla”.

“La formació dels nostres joves, l’impuls de cicles formatius o l’aposta per grups de recerca són pilars bàsics que treballarem per retenir talent que ara mateix ens marxa sense aturador” afegeix Lladó que complementar aquesta línia de treball explicant que “crearem l’agència de desenvolupament econòmica, unint promoció econòmica i l’oficina de treball per generar sinérgies i treballar estratègies conjuntament”.
Pel que fa a la seguretat, Lladó ha insistit que durant els propers dies s’explicaran més detalls de la proposta republicana però com ja s’ha avançat en altres ocasions, en aquest àmbit “el primer pas passa per ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana i complir amb la ràtio de 2 agents per cada 1.000 habitants”.

Un pla de rehabilitació de façanes amb actuacions als barris, la revisió del pla mobilitat, redissenyar el transport públic i impulsar un ambiciós pla aparcaments amb entre altres propostes, oferir la primera hora gratuïta a la zona blava, són altres actuacions que els republicans inclouen al seu programa.

El programa dels republicans es podrà consultar a partir d’aquest divendres 10 de maig a la web www.agnesllado.cat i a http://locals.esquerra.cat/figueres