Treballadores de la neteja subcontractades per l’Ajuntament de Figueres denuncien precarietat laboral

UGT_neteja

S’han manifestat aquest dimecres davant l’Ajuntament de Figueres sota la pancarta ‘Dignifiquem el treball del es netejadores”

Treballadores de l’empresa Valoriza, subcontractada per l’Ajuntament de Figueres per fer les feines de neteja dels equipaments municipals , s’han manifestat aquest dimecres al migdia, davant del consistori, sota la pancarta ‘Dignifiquem el treball de les netejadores”, per denunciar la precarietat laboral que pateixen.

Segons ha explicat la delegada del sindicat CCOO, Judith Hurtado, ja fa uns anys que les treballadores fan més hores per serveis, amb contractes menys estables i salaris més baixos. Aquesta situació ha portat, segons ha explicat Hurtado a un augment del nombre de baixes per estrès laboral. L’any passat, així, va haver-hi set baixes per dolors a l’esquena, lumbàlgia, a les mans i, fins i tot, “un vessament cerebral”.

Hurtado ha indicat que la situació laboral i les condicions contractuals són cada vegada pitjors i ha demanat a l’Ajuntament de Figueres que faci millores en el plec de clàusules de contractació dels serveis. “Fem el mateix servei per menys hores. Si fa uns anys, aquest servei el fèiem en cinc hores, ara ens exigeixen que el fem en hores, com si fóssim màquines. Bé, a les màquines les tracten millor que a nosaltres”, ha explicat Hurtado qui ha denunciat també que no es té en compte a les treballadores a l’hora de negociar les condicions dels acords laborals. Actualment, en aquesta empresa hi ha 45 dones en plantilla.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista