Troben una cigonya salvatge morta als Aiguamolls de l’Empordà pel virus de la influença aviària

cigonyes1

Agricultura ha activat els protocols com ara la immobilització de les granges d’aviram en tres quilòmetres a la rodona i la prohibició de caçar aus silvestres en 10 quilòmetres

Troben una cigonya salvatge morta als Aiguamolls de l’Empordà pel virus de la influença aviària. Els agents rurals van trobar l’animal mort i el departament d’Agricultura ha activat els protocols com ara la immobilització de les granges d’aviram en tres quilòmetres a la rodona i la prohibició de caçar aus silvestres en 10 quilòmetres.

De la mateixa manera, des del Departament es destaca la importància de mantenir les mesures de bioseguretat a les explotacions, especialment pel que fa al contacte amb aus salvatges, així com reforçar la vigilància i notificar degudament qualsevol sospita a les autoritats. Des del Departament d’Agricultura es vol remarcar que no hi ha risc per a la salut pública, ja que la influença aviària és una malaltia que afecta les aus i aquest tipus de virus en concret no s’ha detectat en humans. Des del octubre de 2016 i fins al moment s’han notificat a Europa 781 focus d’aquest virus en aus domèstiques, 38 en aus captives i 972 en aus salvatges. El focus declarat a Catalunya és el segon de l’Estat. El primer es va declarar el de gener a Castella i Lleó.

Yolanda Falcon

Yolanda Falcon

Periodista